Merhabalar. Oncelikle konunun tam anlaşılması icin detaylı anlatıyorum. Bu işlerden anlayanlar yazıyı atlamadan okursa sevinirim. Ben film izlerken beyaz sahneler de altyazı zor gozuktuğu icin, "VLC" yukleyip ayarlardan altyazıya bir arka plan eklemiştim, yani arkaya bir siyah bant cekmiştim. Resimlerden anlaşılacağı uzere. Tum filmlerimi boyle izliyorum ve her sahnede altyazıyı okuyabiliyorum, fakat bazen bir filmi flash'a atıp televizyonumda izliyorum. Televizyondaki altyazı ayarlarında sadece boyut ayarlama mevcut. Haliyle beyaz sahneler de falan altyazı okunamaz oluyor. Ben bunu "VLC" deki gibi arkasına siyah bant cekip tekrar renderlayıp yani ayarladığım altyazı ayarları ile altyazıyı filme gomup sonra da televizyonum da izlemek istiyorum. Bunu "VLC" den donuştur/kaydet seceneği ile ayarladığım altyazıyı filme gomebiliyorum, fakat cok uzun suruyor, film kac saat ise en az o kadar saat alıyor. Başka programlara baktım, onlar maksimum 30 dk da renderlayıp cıkartıyor. Ama onlarda da benim istediğim ozellik olan "VLC" deki arka plana siyah bant cekme ozelliği yok, sadece klasik ayarlar mevcut; Altyazı rengi, boyutu, fontu gibi. Benim sizden ricam, gorselde ki gibi altyazının arkasına bant cekebileceğim ve render suresi hızlı olan bir program onermeniz.
Denediğim, (bant ayarı olmayan) programlar şunlardır:
Aiseesoft Total Video Converter
Bigasoft Total Video Converter
Movie Maker programına da baktım, filmi ekledim, fakat bir turlu altyazıyı ekleyemedim codec hatası verdi. Ama codecler zaten yuklu. Eğer Movie Maker da bant cekme ozelliği var ise, codec hatasını nasıl cozebileceğimi, altyazıyı nasıl yukleyeceğimi anlatabilirsiniz.
Buldum. Aegisub programı istediğimi yapıyor, şu video yardımcı olur yapmak isteyenlere.
Dosya Ekleri

1.png 316,7 KB · Goruntuleme: 27

2.png 565,3 KB · Goruntuleme: 28