Oncelikle şunu unutmayın ki bedava program yoktur. Her zaman bir cıkar soz konusudur. Veya karşılıksız aldığınızı duşunduğunuz şey size oyle zorluk cıkarır ki sonucta bir bakarsınız ki bir ucretten fazlasını sizden almış. Tum bunları bilmeme rağmen ucretsiz montaj programlarının yıllar icinde daha geliştiğini duşunmuştum, yanılmışım. Kısa sure once ufak bir iş icin genel olarak onerilen bu programların bir kısmını deneyimledim. Ve maalesef coğu hakkında pek guzel şeyler soyleyemeyeceğim.
Movavi: En başta bu programla başlamak istiyorum. Bircok yerde ucretsiz olarak onerildiğini gordum ama burada bir sacmalık var. cunku program ucretsiz falan değil! sitesinin indirme kısmında da "ucretsiz indirin" yazmakta ve maalesef deneme surumuyle ilgili bir acıklama yapılmamakta. Fakat bu 7 gunluk deneme surumu ve bu surumde bırakın videonun kenarına reklam olarak logosunu eklemeyi yaptığınız 10 saniyelik bir videonun bile neredeyse tamamını kapatan bir marka yazısı yerleştirmekte. Yani kusura bakmayın ama bu resmen uckağıtcılık.
DaVinci Resolve: kesinlikle uzak durun! en cok onerilen, ve gercekten de normalde yok yok diyebileceğiniz bir program. Fakat cokmeleriyle, tuhaf hataları ile (coğu hatanın sebebini bile soylemiyor) kelimenin tam anlamıyla kanser bir yazılım. Saatlerce suren calışmanızı mahvedebilir. Hangi profesyonel ayarı yaparsanız yapın videolarınızın kalitesini duşurup seslerde bozukluk yaratabiliyor. "galiba yaptım" dediğiniz videoyu daha sonra başka montajda kullanmak isterseniz kendi yaptığı videoyu bozuk olarak goren, bozuk gormese bile ikinci defa işleyince sesini ve kalitesini daha da bozacak olan, insanın sabrının sınırlarını zorlayan bir şey...
Openshot: Aralarındaki en basiti gibi gorunse de maalesef bu goruntusunun hakkını verememekte. En ufak bir iş icin bile sağı solu boş boş kurcalatıyor ve coğu zaman eliniz boş donuyorsunuz. Videoya ufak bir efekt atmak istediğinizde video uzerindeki etkisini bile anlayamıyorsunuz coğu zaman. Vakit kaybı bir program.
Vsdc: Gorduğum kadarıyla kotu değil. Fakat biraz eski kafa bir tarzı var. Tasarımı daha farklı hissettirdi, diğer programlara gore biraz fazla vakit istiyor sanki, o vakte değer mi değmez mi bilmem. Ben bayıp kapadım tabii.
Kdenlive: Bir oncekinden daha enteresan, bir geciş efektini bile nasıl eklerim diye YouTube'a yazdıran, anlaşılması zor program. Yuklenirken kendi projesini acacak ilişiği bile ayarlamamış olup, masaustune kısayol atmaktan bile aciz, ruhsuz program.
Hitfilm Express: Onerimdir, gunahsız değil tabii. Tasarım sırasında akıcı olsa da bircok efekt icin ucret istemekte, kalanlar icin da cokca manuel ayar cekmekle uğraştırıyor. Videoyu tam ekran gorme gibi ufak tefek ozellikleri yok. Bazı konularda da yine araştırma istiyor ama diğer programlara gore kat kat onde gorduğum kadarıyla.
Blender'ı daha denemedim onu veya başkalarını denersem eklemeye calışacağım. Ama piyasadaki one cıkanlar boyle ise kalanları tahmin edemiyorum. Ben movie Maker'ı ozledim...
Ucretsiz montaj programları hakkındaki yorumlarım
Film Kurgu & Montaj0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Dijital Fotoğrafçılık
- Film Kurgu & Montaj
- Ucretsiz montaj programları hakkındaki yorumlarım