Değerli arkadaşlarım; son gunlerde sıkca gundeme gelmekte olan bir eğitim sorunun cozumu icin kamuoyu oluşturma cabamıza sizlerinde desteğini bekliyoruz. Bilişim cağında bilişim teknolojileri dersi secmeli, bilişim teknolojileri oğretmenlerinin gorevlerine başka branşlar gorevlendirilmekte ve BT oğretmenleri atıl konuma getirilmektedir. Fatih projesi ile eğitime teknolojiyi entegre cabamızda bilişim teknolojileri oğretmenlerinin yeri şuphesizdir. Bir sistem duşunun %70'den fazlası İngilizce olan, bu sistemden İngilizce dersini kaldırın, oğretmenlerini sistem dışı bırakın. Sizce bu akla uygun mudur? Aynı durum ulkemizde şu an Bilişim Teknolojileri Oğretmenleri icin gecerlidir.
- Teknolojiyi yalnızca tuketen değil, aynı zamanda uretebilen bir nesil icin,
- Sanayi devrimini kacıran Turkiye'nin, bilişim cağını kacırmaması icin,

Bilişim Teknolojileri Oğretmenlerine haklı davalarında destek verin!

Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'e mesaj atıyoruz.
Mesajımız:

"Ben Sakarya universitesi Bilgisayar ve Oğretim Teknolojileri Oğretmenliği 4.sınıf oğrencisiyim. Maalesef fatih projesi gibi cok onemli bir proje başlamasına rağmen bu projeyi en iyi şekilde uygulayacak Bilişim oğretmenleri projenin dışında bırakılmış, okullardaki formator gorevlendirmesi yuz saatlik bir eğitimle diğer branşlara da sağlanmış, bilişim oğretmenleri tum bu sorunlarla boğuşurken bir de norm fazlası durumuna duşurulmuştur. Bu yuzden 4 yıl boyunca bu işin eğitimini almış binlerce oğretmen mesleğini icra edemez duruma gelmiştir.
Butun Avrupa bilişim cağında eğitimin bilişim teknolojileri olmadan olamayacağını savunurken, TBMM Bilişim Komisyonu Raporu ve buna benzer onlarca raporda bilişim teknolojilerini eğitime entegre etmeden eğitimin noksan kalacağını soylerken, Turkiye’de Bilişim oğretmenlerine verilen değer ortadadır.

Bu yuzden ben bilgisayar derslerinin; mufredatı guncellenerek her kademede zorunlu olmasını, diğer branşların bilişim alanlarında gorevlendirme almamasını ve Her okulda en az bir bilişim oğretmeni olmasını istiyorum.

Saygılarımla."

Bimer: http://bimerapplication.basbakanlik....icationEx.aspx