Binance Hesap Acma Covid-19 pandemisiyle birlikte hızlı bir duşuş yakalayıp, ardından rekor ustune rekor kıran en buyuk kripto para birimi Bitcoin, neredeyse tum dunyanın merak ettiği bir konu haline geldi. Durum boyle olunca yatırımcılar, sahip olduğu kripto paraları nereden alıp satabileceğini ise merak ediyor. Elbette Binance kripto para alım satımı yapmak icin en iyi seceneklerden birisi. Dunyanın en buyuk kripto para borsalarından birisi olmasının yanısıra, işlem hacmi bakımından da lider durumda. Peki Binance hesabı nasıl acılır, Binance hesabı actıktan sonra dikkat etmeniz gereken noktalar neler olmalı? Gelin bu sorulara hep birlikte cevap bulalım!
Bilmeniz Gereken Onemli Noktalar:
Binance’de hesap acarken hesabınızın guvenliğini yukselmek icin yapabildiğiniz tum onlemleri almalısınız. Google Authenticator, 2FA, Adres yonetim gibi yontemleri etkinleştirebilirsiniz. Hesabınızın şifresini olabildiğince karmaşık bir yapıda tutmanız guvenlik acısından onemli. Binance’de yapacağınız işlemlerden alınan komisyonlarda indirim kazanmak icin bu linke tıklayın!
Adım Adım Binance’de Hesap Acmak 1. Adım: binance.com’a gidin 2. Adım: Kaydolacağınız mail adresini ve hesabınızın şifresini belirleyin 3. Adım: Kimlik Bilgilerinizi Doğrulayın 1. Adım: Mail Adresinizi Yazın ve Şifre BelirleyinHesabınızı oluşturmadan once yapmanız tamamlanamanız gereken ilk nokta elbette Binance’in ana sayfasını ziyaret etmek olacaktır. Binance’in ana sayfasıan gitmek icin bu linke tıklayabilirsiniz.
Kayıt butonuna tıkladıktan sonra karşınza boyle bir sayfa cıkacak. Burada iki seceneğiniz var. E-posta adresinizle kayıt olmak ya da telefon numaranızla kayıt olmak. E-posta adresinizi girdikten sonra zaten sizden telefon numaranızı isteyeceği icin, mobile şimdilik gerek yok.
Binance hesabı acarken dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada hesabınız icin en onemli guvenlik onlemi olan şifreniz. Şifrenizi olabildiğince karmaşık ve uzun yapmanız sizin ve yatırımınızın guvenliği acısından iyi olacaktır.
Yani şifrenizi oluştururken kısa bir şifre girmeyin. Binance sizden en az 8 karakterden oluşan bir şifre istiyor ama bunu aklınızda tutabileceğiniz bir şekilde uzun yapmanız iyi olacaktır. Diğer yandan; nokta, virgul, buyuk ve kucuk harfler, rakamlar, soru işareti, unlem gibi diğer işaretleri kullanmanız da şifrenizin guvenilirliğini arttıracaktır.
Son olarak bahsetmemiz gereken nokta da şifrenizi unutmamanız gerektiğidir. Cunku Binance şifrenizi unutursanız, 1 gun boyunca hesabınızı kullanarak kripto para ve nakit cekimi yapmanızı engelliyor. Elbette bu da hesabınızın guvenliği acısından onemli. Bu sebepten oturu şifrenizi unutacağınızı duşunuyorsanız, guvenli bir yere yazıp saklamanız iyi olacaktır.
2. Adım: Mail Adresinize Gelen Kodu Girin Bu adımları tamamladıktan sonra, kayıt olduğunuz e-posta adresinize 6 haneli doğrulama kodu gelecek. Hesabı actığınıza dair onaylamanız icin bu kodu 30 dakika icerisinde girmeniz gerekiyor.
3. Adım: Kimlik Bilgilerinizi Doğrulayın Aslında ilk iki adımda Binance hesabınızı actınız. Ancak bu adımdan sonra Binance sizden, kimliğinizi doğrulamak adına bazı bilgilerinizi istiyor. Cunku hesabınızın korunması adına bunlar da oldukca onemli. Eğer şifrenizi kaybederseniz ya da hesabınıza ulaşmakta zorluk cekerseniz vereceğiniz bilgiler hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olacaktır.
Kimlik doğrulaması genellikle, en gec 24 saat icerisinde onaylanıyor. Kimlik doğrulamasını yaptıktan sonra Binance hesabınıza, kredi kartı ya da banka aracılığıyla nakit gonderebilirsiniz. Ardından da kripto para alabilirsiniz.
Bonus 1: Hesabınızın Guvenliğini Yukseltin Binance hesabını acmak yukarıda da gorduğunuz uzere oldukca basit. Ancak hesabınızın guvenliğini yukseltmeniz gerekiyor.
Peki bunu nasıl yapacaksınız. Yukarıda gorduğunuz ilk noktadan başlayalım. 2FA, 2 faktorlu doğrulama, hem şifrenizi hem de telefonunuza gelen SMS kodu ile hesabınıza girmenizi sağlayan bir ozellik. Yani bunu etkinleştirmeniz hesabınızın yararına olacaktır.
Diğer bir doğrulama metodu da Google Authenticator olacaktır. Google Authenticator hesabınıza giriş yaparken ve kripto para transferi yaparken hesabınızın guvenliğini arttırmaya yonelik bir uygulama. Telefonunuza indireceğiniz uygulamayı kurduğunuzda, her 30 saniyede bir oluşturulan şifreyi Binance’in ilgili bolumlerine gitmeniz gerekiyor.
Adres yonetimi de etkinleştirilmesi gereken bir diğer nokta. Adres yonetimini etkinleştirdiğiniz takdirde sadece sizin sectiğiniz kripto para cuzdanlarına transfer yapılıyor. Ancak unutmayın bu yontemi etkinleştirdiğinizde başka hesaplara 24 saat boyunca kripto para transferi yapamıyorsunuz. Bu adres defterine yeni eklediğiniz her cuzdan adresi icin gecerli bir durum.
Bonus 2: Binance’e Para Yatırma ve Cekme Binance para yatırma ve binance para cekme işlemleri icin, ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz!