Aynı ismi taşıdığı amcaoğlu, başını yaktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Aynı ismi taşıdığı amcaoğlu, başını yaktı
-
19-09-2019, 10:32:03
İstanbul Universitesi Capa Tıp Fakultesi'nde guvenlik gorevlisi olarak calışan
Suleyman Altunkaynak kendisiyle aynı adı ve soyadı taşıyan amcasının oğlunun
yuzunden mahkemelik oldu. Suc işlediği icin sabıkalı olan ve mahkeme tarafından para ve hapis cezasına carptırılan Suleyman Altunkaynak'ın ceza fişi İstanbul'da yaşayan hic gormediği amcasının oğlu guvenlik gorevlisi Suleyman Altunkaynak'a gonderildi. Hic bir suc işlemeyen ve mahkeme kararıyla para cezasına carptırılan Suleyman Altunkaynak 2006'dan bu yana mahkemelerde koşturuyor. Mardin'deki amcaoğlunun olanlardan haberi olduğunu ve bilerek sessiz kaldığını soyleyen Altunkaynak, "Ağlanacak halime guluyorum. Adalet yerini bulsun" diyor. Altunkaynak avukatı ile hukuk mucadelesini surduruyor.
Mustafa GOKKILIC / AHT
OZEL HABER
Mardin'in Midyat ilcesi nufusuna kayıtlı 1979 doğumlu Suleyman Altunkaynak,
amcasının kendisiyle aynı isim ve soyadını taşıyan, 1971 doğumlu oğlu Suleyman
Altunkaynak'ın işlediği sucların cezasını cekiyor. Nufus Mudurluğu ve Savcılık'ta
yapılan karışıklık nedeniyle suc işlemediği halde sabıkalı gorunen, adına para
cezası kesilen Altunkaynak, avukatı ile birlikte hukuk mucadelesini surduruyor.
Altunkaynak, yaşadıklarını şoyle anlatıyor:
"Kuzenim 2002'de kavga edip mahkemeye duştu. Ardından başka suclara da karıştı. O tarihte ben İstanbul'da ozel bir şirkette calıştığım halde işlediği suclar ve aldığı cezalar benim dosyama işlendi. Bu durumu, iş başvurusu icin sabıka kaydı almak istediğimde fark ettim. Sabıkalı gorunduğumu fark edince, hatanın duzeltilmesi icin yargıya başvurdum. Aylarca işsiz kaldım. Şimdi bir de mahkeme kararıyla adıma para cezası kesildi. Sucu işleyen kuzenim, cezasını ceken benim. Ustelik o da başıma gelenleri biliyor ancak bu durum işine geldiği icin hatayı duzeltmeye calışmıyor."