2013 yılından itibaren İngiltere ’de ikamet eden ve o tarihten itibaren Elazığ ’a gitmeyen Zait Ozdoğan, televizyondaki bir haberi izledikten sonra e-Devlet'ine girerek siyasi parti uyeliğini kontrol etti. Ozdoğan, İyi Parti Elazığ Merkez Teşkilatı 2021/4 donem aktif uyesi olduğunu gordu. Yasal olmayan yollarla İyi Parti ’ye nasıl uye yapıldığını merak eden Zait Ozdoğan, duruma tepki gosterdi. Durumu İHA ’ya anlatan Zait Ozdoğan,
“Elazığ ’ın Maden ilcesi nufusuna kayıtlıyım. 2013 yılında Turkiye ’den yasal olarak cıkış yapıp, İngiltere ’ye geldim. Burada yaşamımı surduruyorum. 12 Ekim ’de sabah ulusal haberleri okudum. Haberde komedyen Cem Yılmaz ’ın kardeşi Can Yılmaz diyor ki, 'Hic haberim olmadan İstanbul ’da bir partiye kayıt edilmişim. Kayıt yapılmış haberim olmadan' diyor. 'Keşke haber verseydiniz' demiş. Tabii ben de umursamadım, 'Belki de boyle şeyler olabilir' dedim. Sonra haberin alt başlığında diyor ki 'Bunu e- Devlet'ten oğrendim'. e-Devlet deyince ben de hemen kuşkulanmaya başladım. Ben de e-Devlet'imi kontrol ettim ve siyasi parti uyelik sayfasına girdim. Sayfaya bir baktım ki Zait Ozdoğan, baba adı İsmail, anne adı Tayyibe ve T.C. kimlik numaram, Elazığ merkez İyi Parti 2021/4.donem aktif uyesiyim.” dedi.

Ozdoğan,
“O tarihten itibaren ben Turkiye ’ye gitmedim. Değil Turkiye, İngiltere ’nin dışına bile cıkmadım. T.C. kimlik numaramı hic kimseye vermedim. Hic kimseyi de aramadım, ayrıca kimseye de 'Herhangi bir partiye uye yapın' demedim. Eğer ben herhangi bir partiye uye olmak istersem burada olurum, orada neden olayım? Kim beni İyi Parti'ye uye yapmış? İyi Parti Elazığ İl Başkanı, hic bakmıyor mu okumuyor mu listesinde uyeler kim diye? İsmim orada kayıtlı.
'Acaba bu Zait Ozdoğan kim? Bunun ikametgahı nerede? Bu hicbir toplantıya, bir eyleme ve secim calışmalarına gelmiyor. Nasıl bir uyemiz?' Bunu hic merak etmediler mi? e-Devlet'te geciyor ismim ama orada yokum. Ofislerinde, parti binalarında, yuruyuşlerinde, toplantılarında yokum. Peki, ben nasıl uyeyim? Bu nasıl bir uyelik? Ben herhangi bir parti kurum ve kuruluşa uye değilim.” diye konuştu.