MEB Musteşar Yardımcısı Yusuf Buyuk imzasıyla yayımlanan genelgede, ilkoğretimin 4 yıl sureli ve zorunlu ilkokulları ile 4 yıl sureli ve zorunlu ortaokullardan; ortaoğretimin ise 4 yıl sureli ve zorunlu liselerden oluştuğu hatırlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmenleri Uyardi Yardimci Kitap Kullanmayın
2012-2013 eğitim oğretim yılından başlamak uzere okullarda uygulanan haftalık ders cizelgelerinin yeniden duzenlendiğini anımsatan Buyuk, oğrenci ve oğretmenlere niteliği daha yuksek ve daha ozgun ders kitabıyla eğitim arac-gereclerinin sunulabilmesi amacıyla ilgili mevzuatın yeniden duzenlendiğini belirtti.

Buyuk, yeniden geliştirilen veya guncellenen oğretim programları temelinde hazırlanan ders kitabı, oğrenci calışma kitabı ve oğretmen kılavuz kitaplarının eğitimde niteliği artırmaya hizmet edecek şekilde hazırlandığını vurguladı.

”Velilere maddi sıkıntı yaratmayın”

Mevzuat, ilgili yazılar ve konuyla ilgili bakanlıkca daha onceden yapılan duyurulara rağmen okullarda yardımcı materyallerin sınıf icerisinde kullanıldığını ifade eden Buyuk, şunları kaydetti:

”Materyallerden odev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır. Bu nedenle, Bakanlığımızca oğretmen ve oğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışındaki diğer yardımcı ders araclarının oğrencilerimize aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum icerisinde bulunulmaması ve velilere maddi sıkıntı yaratacak uygulamalardan kacınılması, yonetici ve oğretmenlerimizin bilgilendirilmesi icin valiliklerce her turlu tedbir alınacak.”

Haber Kaynak : http://www.ygssinavi.net/milli-egiti...i-kullanmayin