Merhaba,

Urunu yaklaşık 10 gun once aldım. 400 lira civarına aldım ancak fiyat şu an 600'lere fırlamış.

Hem iş icin toplantılarda hem de ara sıra yayınlarda kullanmak icin bir kamera arıyordum. Bu urunde iPhonelardaki yuz tarama sistemi olduğu icin ilgimi cekti. Windows Hello ile tam uyumlu calışıyor. Kilit acma ekranında devreye giriyor ve kameranın yanında tarama yapan kırmızı yanıp sonen bir yuva devreye giriyor. Ortalama 1-2 saniyede acılıyor ekran.

Kamerada mikrofon yok. Ben kulaklık kullandığım icin ihtiyacım yoktu ama alacak insanlarda onemli bir etken olabilir. Kameranın kendi performansı ise cok ust duzey değil. Duşuk ışıkta cok fazla grenlenme oluyor arka planda. Gunduz normal ışıkta iyi performans veriyor. Ancak benim arkamda pencere var ve yoğun ışık aldığında arkadan arada pozlamayı surekli ayarlama ihtiyacı duyuyor. Ancak yuzum kararmıyor arkadaki nesnelerde fark ediliyor.

Ustte kızağı var ve fiziki olarak lensi kapatabiliyorsunuz. Type-C to Type-A kablo cıkıyor kutusundan. Yeterli uzunluğa sahip. Hem monitorun tepesine koyabiliyorsunuz hem de tripod icin yuvası var altta.

Tekrar 400 lira civarına girerse almayı duşunenler alabilir bence. Hello olması ozellikle iş bilgisayarında gunde 20 kez karışık şifreleri girmekten kurtardı.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-500-fhd-full-hd-webcam-mikrofonsuz-p-HBV00001BQ8QX