OSS'de Antalya 3'uncusu olan kızına başortulu olduğu icin odul verilmeyince kursuye cıkan anne Melek Ozturk de başortusu mağduruymuş
Antalya Milli Eğitim Mudurluğu'nde duzenlenen torende OSS'de Antalya 3.uncusu olan kızına başortulu olduğu icin odulu verilmeyince gosterdiği tepki ile gundeme gelen Melek Ozturk, kendisinin de zamanında baskılara maruz kaldığını ve şimdi kızının da aynı duruma duşmesinden dolayı artık dayanamadığını soyledi.
“Başortusu yasağından bende cok cektim” diyen memur emeklisi Ozturk, memuriyet hayatının son iki yılında tamamen kapandığını ve bu yuzden servis aracına alınmadığını anlattı.
Odul toreninde kızından daha az puan alan şortlu oğrencilerin kursuye cıkarak odullerini aldıklarını, fakat kızının bu haktan mahrum bırakıldığını belirten Melek Ozturk, bu cifte standarda dayanamayarak kursuye cıktığını soyledi. Ozturk torende, kızından once adı okunan ve başortulu olduğu icin odulunu alamayan başka bir oğrencinin ağlayarak salonu terk ettiğini soyledi.
YONETMENLİĞİ BEN İYİ BİLİYORUM
Yaşadıklarıyla ilgili olarak Haber7'nin sorularının cevaplayan anne Ozturk, 'Kılık kıyafet Yonetmenliği'nin ne olduğunu cok iyi bildiğini ve herkesin nu yasalar cercevesinde hareket etmesi gerekirken, kamu sal alan olmayan salonda kızının başortulu olduğu icin kursuye cağrılmayıp sadece adının okunmasına bir anlam veremediğini soyledi. Kızından once şortla sahneye cıkarak odul alan oğrenciler bir ayrım yapılmamasına dikkat ceken Ozturk, "Ben de emekli memurum ve kılık kıyafet yonetmeliğinin ne olduğunu biliyorum. Calışırken de bunlar oldu. Salona plajlarda dolaşılan şortlara gelenler oldu ama onlara kimse bir şey demedi. Bize ise sucluymuşuz gibi davranıldı. Benim gosterdiğim tepkinin sebebi inancımızdan dolayı 'zenci muamelesi' gormekten kaynaklanıyor." diye konuştu.
KUCUK KIZIM DA ETKİLENDİ
Odul toreninde cereyan eden olayların bazı medya organlarına yansıdığı gibi olamadığını belirten Ozturk, kursuye cıkarılmayan kızının adı okunanca ayağa kalkarak kendini alkışladığını ve kızı adına kendine verilmesi teklif edilen odulu almayarak salonu terk ettiklerini soyledi.
Kızlarına ortunme konusunda hic bir zaman baskı yapamağını soyleyen anne Melek Ozturk, 13 yaşında bir kızı daha olduğunu ve ablasının yaşadıklarından sonra onun da etkilendği soyledi.
haber7.com
Anne kız başortusu mağdurular!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Anne kız başortusu mağdurular!