Haberin sahibi olarak, iki gundur kopartılan gurultu patırtının ortasında, sakin bir şekilde olup biteni her yonuyle dikkatlerinize sunayı.
Turk Silahlı Kuvvetleri icin halkın gozundeki itibarından daha değerli hicbir şey yoktur. İtibarını korumak, TSK icin bir numaralı onceliktir.
Son donemde silahlı kuvvetlerimize yonelik haksız saldırılar hic olmadık olculere cıktı. Dolayısıyla komuta kademesinde ve ordunun ic kamuoyunda hassasiyet arttı. Bizim haberimiz tamamen bu hassasiyet goz onune alınarak hazırlandı. Her turlu teyit mekanizması işletildi. Nitekim gun boyu bu kadar hassas konudaki haberimize ilişkin bir acıklama yapılmamıştı.
Evet, Genelkurmay soruşturmayı doğruladı, MİT belgeye sahip cıktı.
Bununla beraber Genelkurmay, soruşturmanın Ergenekon’la ilgisi olmadığını bildirdi. Oysa var, cok acık.
Genelkurmay, Ergenekon olayıyla ilişkilenmek istemiyor. Bunu anlıyorum. İşte aslında askeri savcının soruşturması da bunu ortaya koymaya yonelik. Kurumsal olarak tutum net ama acaba iddialar doğru mu, bazı askeri şahıslar illegal bir bağlantıya sahipler mi? Varsa temizlenecekler, yoksa aklanacaklar.
Şimdi askeri soruşturmanın Ergenekon’la bağlantısına bakalım.
Acıklamada soruşturma yeni değil deniyor, bir bakıma haklılar. İlgili belge 3 yıl oncesine ait cok gizli bir evrak. Ancak Ergenekon baskınlarında bulunduğu icin askeri savcılığa gonderiliyor. Burası yeni. Yani evrak sızıyor ve Ergenekon zanlılarında bulunuyor. Bunu araştırmaktan daha doğal bir şey olmaz. Bu durum TSK’yı Ergenekon’la bağlantılı yapmaz. TSK bir kurumdur, gozbebeğimizdir ama kişiler gelip gecicidir. Bizim icin kurumları korumak onemlidir.
Eğer disiplinsiz davranan personel varsa onlar ortaya cıkar. Askerimiz zaten bu tur durumlarda nasıl davrandığını defalarca kanıtlamıştır.
Haber yayınlandıktan sonra gorevli savcının kim olduğunu da oğrendim. İki ayrı kanaldan savcıların telefonda goruştuklerini ve belli bir gun ve saat icin randevulaştıklarını da teyit ettim. Bu saatten sonra goruşurler mi bilmem.
Şimdi...
MİT bir belge hazırlıyor ve Hava Kuvvetleri’ndeki illegal oluşumu bildiriyor. Bu belge gercek. Olay cok hassas. MİT’in de olayı doğruladığını ilk kez Uğur Dundar acıkladı. Dun Radikal’de Murat Yetkin, bu konuyu MİT’ten bir ilk, diyerek manşetten yazdı.
Askeri savcı, sızan bu belgeyi dışarıya kimin cıkardığını soruşturacak. Burası tuhaf ve karanlık, sızmada Ergenekon şuphesi var. Sonra, elbette iceriğine de bakacak, listede muvazzaf subaylar var, haber bu.
Silahlı kuvvetlerimiz, başından beri Ergenekon’un yargı surecinin usulunce işlemesine yardımcı oldu. Bu tutumunu surduruyor. Zekeriya Oz de akıllıca ve yerinde davrandı, askeri savcılığın alanına giren konuları asıl sorumlu ve yetkili makamlarına bıraktı.
Sanırım iki savcı, buluştuklarında bilgi paylaşımı yapacak ve gerceklerin ortaya cıkmasına, bağımsız yargının islemesine katkı yapacaklar.
Sonuc olarak hic kimse TSK’nın kurumsal yapısını Ergenekon’la ilişkilendirmeye kalkamaz. Askerimiz emir komuta zinciri icinde, yuksek bir disiplinle tamamen yasalar cercevesinde faaliyet gosterir. Ote yandan ordu, icinde illegal faaliyetlere karışanların da gozunun yaşına bakmaz. Soruşturmayı bu bağlamda değerlendiriyorum. Ama evet, maalesef bu ulkede Turk Silahlı Kuvvetleri karşıtlığı yapanlar vardır.
Biz Ergenekon’un ilk gununden beri diğer hukuki olaylarda olduğu gibi Serdar Turgut’un talimatıyla Akşam olarak ozel bir duyarlılık sergiliyoruz, taraf tutmuyoruz. Biz sızdırma haber yapmıyoruz, sızdırmayı deneyenler ne yaptığımızı biliyor. Buyuk bir haber yakaladık. Haberi yazmak gazetecilik sorumluluğumun gereğidir. İki uykusuz gece, sayısız goruşme ve ilgili butun gazetecilik kurallarını yerine getirip haberleştirdim. Yazı işlerimiz etkileyici bir haber sunumu yaptı. Etik davrandık, hic abartmadık, hata yapmadık, her şey doğruydu, zeminimiz sağlamdı, kaynaklarımız ve tanıklarımız vardı.
Evet, gazetem ve şahsım adına iyi bir gazetecilik yaptığım icin gururluyum, cok sevdiğim bir kurum olan silahlı kuvvetlerimizle ilgili boyle bir polemik doğduğu icin uzgunum ama haberimizin cıkış noktası bu olamaz. Ne var ki bu haberin başkaları tarafından nasıl kullanıldığını da kontrol edebilecek durumda değiliz.
Cok merak ediliyor, soyleyeyim. Kaynağım da asker, gercek bir komutan. Tanığım da var. Sonuc olarak olup bitenler ordumuzu daha da guclendirecek gelişmelerdir, hic kuşkum yok.
haber7.com
Bir haber ve doğrular
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bir haber ve doğrular