Yapılan dikkatsizlik sonucu 70 oğrenci istediği okula giremedi....Yazık olmuş cocukların emeklerine....
Antalya'nın Kumluca ilcesinde Mimar Sinan İlkoğretim Okulundan mezun olan 70 oğrenci, puan ve tercihlerini sisteme giren ilgili mudur yardımcısının, İLSİS modulunde yanlış bir butona basması sonucu istedikleri okullara kayıt yaptıramadı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye gore, Kumluca Mimar Sinan İlkoğretim Okulundan bu yıl mezun olan 70 oğrenci, SBS ikinci tercihlerinde başvuru yapmalarına rağmen, kimliği acıklanmayan ilgili mudur yardımcısının İLSİS modulunun kullanmasından kaynaklanan hata nedeniyle tercihlerinin dikkate alınmadığı ve tercih ettikleri liselere yerleştirilmedi.
Kumluca İlce Milli Eğitim Muduru Seydi Doğan yaptığı acıklamada, Mimar Sinan İlkoğretim Okulundan mezun olarak SBS ikinci yerleştirmede internet uzerinden başvuruları alınan, yaklaşık 70 oğrencinin İLSİS modulunun kullanılmasından kaynaklanan hata nedeniyle başvurularının dikkate alınmadığını, bundan dolayı da oğrencilerin tercihlerinin sistemde gorunmediğini soyledi.
Doğan, ikinci yerleştirmedeki hata nedeniyle mağduriyete uğrayan oğrencilerin de ucuncu yerleştirmede kayıtlarının yapılmasını beklediklerini ifade etti. Doğan, şunları soyledi:
''Mimar Sinan İlkoğretim Okulumuzdan mezun olan 70 oğrencimizin, ikinci yerleştirme icin başvuruları zamanında alınmış. Ancak, İLSİS modulunun internet uzerindeki kullanımından kaynaklanan hatadan dolayı tercihleri sistemde gorunmemektedir. Bundan dolayı oğrencilerimizin mağduriyetleri soz konusu. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Mudurluğu, Kaymakamlık ve Valilik nezdinde girişimlerde bulunduk. Sorunun aşılması icin calışmalarımızı surduruyoruz.''
bir tuş oğrencileri mahvetti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- bir tuş oğrencileri mahvetti