Yavaştan geceyim herolara:
1 – Teemo

Gerek kor etme efekti, gerek zehir saldırısı ile ozellikle erken oyunda cok etkili. Ayrıca ultisi olan mantarlarla hem ekstra goruş hemde hasar ve yavaşlatma etkileriyle support herosu olmaya aday. Karşı adc nin vereceği hasarı azaltmak ve calılardaki hakimiyeti kurmak. Sizcede laneyi kazanmaya yetmez mi?
2 – Elise

Ozellikle erken oyunda taban hasarı yuksek olan bir hero elise. Ayrıca attığı ağ ile duşmanın kacmasını yada kovalamasını engelleyebilir. Orumcek formunda hasarı ustune cekip orumcek sıcramasıyla ortadan kaybolabilir. Kullanması biraz zor olacak ancak yapıldığı taktirde karşı supun elise karşısında pek şansı olmayacaktır. Ayrıca tek başına kule ittirirken yanında minyon olmasada kule once yanındaki kucuk orumceklerle ilgilendiğinden ekstra zaman kazanır. Ayrıca coklu hedefe vurmayan buyuler elise kacarken yine arkasındaki minik orumceklerce engellenir. Hedeflemeli buyuler haric tabii.
3 – Rammus

Evet can yada mana basmıyor, adc nizi de hızlandırmıyor. Ancak rammus bu. Erken oyundaki aşırı tanklığı yeterde artar bile. 81 zırhla başlıyorum ben rammusla oyuna. Karşı adc lerin Saldırı gucunden bile fazla zırh… Hem W yeteneğinin verdiği ekstra direnc ve hasar, hemde kışkırtma etkisiyle, rammus vazgecilmez suplarımdan. Donerek hızlanma skilini soylemiyorum bile. Normal kacabilecek duşmanları ya yakalar, yada flash harcamaya zorlar. Oynamak cokta zor değil. Calıdan doğru zamanda cıkıp duşmanı kışkırtmak yeterli olur .
4 – Poppy

“Yuru git kardeşim, Poppy ’den support mu olur? Git Sona filan al.” gibisinden lafları cok duydum. Ancak kimse poppynin erken oyundaki muazzam hasarını bilmiyor. 4 lvl bir poppy ile eğer karşı adc yi duvara carptırabilirseniz, En iyi ihtimalle herşeyini harcayıp kacar. Neden? Şimdi, poppy ’nin duvara carptırması ekstradan hasar veriyor. Yani E yeteneği. Eğerki bu yetenek 2. seviye olursa, tek bir duvara carptırmada 200 hasar + Q yeteneğinden 80 hasar + duz vuruş. Yaklaşık 320 hasar demek. Karşı ADC nin canı ztn 550 civarındadır. Sizin adc niz de boş durmaz. “E karşıda support yok mu?”. Var, ancak o uyanana kadar popy tum hasarını vuruyor zaten. Ayrıca W yeteneği etkinken poppy neredeyse hic hasar almıyor. Aynı zamanda hızda kazanıyor. Ayrıca hic canı olmasa bile ultisi ile oyun yapabiliyor. Bu yuzden poppy benim favorimdir.
5 – Ashe

Aklınıza ilk takılan, ADC den nasıl support olsun şeklinde bir soru olabilir. Ancak ashe sınıfından biraz daha farklı. Ozetleyecek olursak, Q yeteneğinin verdiği yavaşlatma efekti, W yeteneğinin alan yavaşlatması, E ile harita goruşu ve R ile Alan Stunlama etkisi. Bunların hepsinin yanında, ashenin harika bir ozelliği var; pasifi. Ashe 20 saniye kadar oto saldırı yapmazsa, sonraki saldırı kritik geciyor. full ad runlerle girdiğinizde, 82 saldırı gucunuz var diyelim, 164 hasar demek. Ustune W skilini koy. Karşının alacağı toplam hasar zırhına bağlı olarak 220-264 arası. Ve butun bu hasarı sadece 1 lvlde veriyor. Bunu 2 kere yapsanız karşı adc oyuncusunun savaşacak canı kalmıyor. Genelde ashe ile sup oynadığımda, yanımdaki ADC akılsız değilse ilk 2 kanı biz alırız. O kadar etkili… Kacarken yada kovalarken vereceği yavaşlatma etkisinide soylememe gerek bile yok.
Gorduğunuz gibi, support herosu sadece bufflayan yada hızlandıran tarzda olmaz. Her turlu destek sağlamak, oyunu kazandırabilecekse eğer, o heroyu supporta uygun kılar. Tabiki sizin oynayışınızda buradaki etkileyici faktorlerden…