Her şeyin başı sağlık gercekten

Ekonomist Volkan Danış Avustralya'da, kansere yakalanıp hayatını kaybetti. Danış'ın annesine son sozleri "Her şeyi başardım, kansere yenildim. Ozur dilerim anne" oldu.
Dunyada sadece 32 kişide gorulen 'anjiyo serkoma' kanseri, Avustralya'da yaşayan başarılı mali muşavir Volkan Danış'ı ulkesine kesin donuş yapmaya hazırlandığı sırada yakaladı. Hastalığa yakalandıktan 2 ay sonra hayatını kaybeden Danış, hastane odasında tuttuğu gunlukte hastalığından, arkadaşlarından, en cok da ailesine duyduğu ozlemden bahsetti.
TUMOR BEYNE SICRADI
Uludağ Universitesi İktisat Fakultesi'ni başarıyla bitiren Volkan Danış, 7.5 yıl once ekonomi ve uluslarası ilişkiler masterı yapmak icin Avustralya'ya gitti. Daha Sydney Universitesi'nde okurken iş teklifleri aldı. Uc bin kişi arasından secilerek uluslararası bir şirkette mali muşavir olarak calışmaya başladı. Calışkanlığı ve sıcakkanlılığıyla kendini cok sevdiren Volkan, şirkette yoneticiliğe yukseldi. Avustralya vatandaşlığına da kabul edilen Danış, hasrete dayanamayarak 1 Haziran'da Turkiye'ye kesin donuş yapmaya karar verdi. Ancak Volkan'ın hayalleri Nisan ayında sırtına giren ağrıyla yıkıldı. Tahlillerde, Volkan'ın kalbinde ortaya cıkan tumore bağlı gelişen 'anjiyo serkoma' kanserine yakalandığı belirlendi. Tumor kalbe iyice yayıldığı icin ameliyat yapılamadı. Tumorun kuculmesi icin yapılan radyoterapi başarılı oldu, ancak bu kez de beyne sıcradı. Danış, hastane odasında gunluk tutarak duygularını kağıda doktu. '
KALBİMDE KANSER VARMIŞ'
Volkan, gunluğunde, hastalığını oğrendiği anı şoyle anlattı: "Doktorlar bana kalbimde hic gorulmeyen, tedavisi bilinmeyen bir kanser olduğunu soyledi. İki hafta oncesine kadar sağlıklı bir insan olduğumu duşunuyordum. Meğer kalbimde kanser varmış. Bir mucize olursa Turkiye'ye doneceğim. Bu ulkeye cok sağlıklı geldim. Yuce Allah'ım kendi ulkeme sağlıklı bir şekilde donmeme izin ver. Kazanabilecek miyim bu mucadeleyi?" Danış, kendisini her gun ziyaret eden dostlarını ise, gunluğunde "sevgi seli" olarak tanımladı ve isimlerini tek tek yazdı. Danış, gunluğunde 7.5 yıl ayrı kaldığı ailesine ozlemini de, "Bana servetleri verseler burada kalmamalıydım. Bir insanın biricik ailesinden daha ustun ne var? Onlara dunyanın en buyuk acısı evlat acısını, kardeş acısını veriyorum. Size boyle bir acı yaşattığım icin ozur dilerim anne, baba, abla. Uzulmeyin, bana olan sevginizi birbirinize dağıtın" diye anlattı. 2 ay hastalıkla savaşan Volkan Danış, 27 Mayıs gunu mucadeleyi kaybetti. 1 Haziran'da kesin donuş yapmayı planladığı ulkesine, aynı tarihte cenazesi geldi.
'Beni hep gulerken hatırlayın'
Volkan'ın olumu ailesini derinden sarstı. Babası Enver Danış, beyin kanaması gecirdi. Fizik tedaviye devam eden babaya doktorlar, uzuntu ve stresi yasakladı. Olumu kabullenemeyen anne Gonul Danış ise, "Daha hic mezarına gidemedim. Benim icin o hÂl Avustralya'da. Olumunu kabullenemiyorum. Turkiye'ye donup kendi işini kurmak, guneyde bir otel işletmek istiyordu. Vasiyeti, 'Beni kimse hasta halimle hatırlamasın. Herkes gulen, neşeli, sağlıklı Volkan olarak hatırlasın' oldu" diyerek acısını dile getirdi.

Kaynak: Sabah