Sinan Aygun 15 gun sonra ATO'da kahraman gibi karşılandı. Peki kimden helallik istedi? Neden utandı?
Sinan Aygun Ankara Ticaret Odası'na donuşu muhteşem oldu.. Heyecanlı olduğu gozlenen Aygun, kursuye cıkarken uyeler tarafından uzun sure alkışladı.
Devletten helallik istedi. Haksız yere 14 gun devletin ekmeğini yediği icin devlete borclu hissetiğini iddia etti. Aygun ayrıca ilk defa hakim karşısına cıktığı icin utandığını soyledi..
İşte Aygun'un ATO'daki konuşmasından onemli bolumler:
HİC DUŞMANIM YOKMUŞ
"Bugun 15. gun. Aranızda olmak beni fazlasıyla mutlu etti. Sizlerden ayrı kaldık. Gercekten bu ulkeye bir şeyler yaptığıma şahit oldum. Tanıdığım dostları cok daha iyi tanıdım. Hic bir tane duşmanım yokmuş. Kimi duasıyla kimi mektubuyla kimi ziyaretiyle destek verdi. Gercekten sizlerle kazanmayı bilmişim.
DEMOKRASİ VE HUKUKTAN YANAYIM
Demokratik duzenin ulkenin tek secenek olduğuna inanan bir başkanım. Demokrasiden ve hukuktan hic ayrılmadım. Mevcut yasalar cercevesinde işleri yuruttum.
AKLANACAĞIMDAM KUŞKUM YOK
Yargı surecinde aydınlığa cıkaracağından mahkeme kararıyla aklanacağıma hic kuşku duşmuyorum. Turk yargısına sonuna kadar guveniyorum. Hakimlerimizin titiz bir inceleme yapıp adil bir karar vereceğine inanıyorum. Darbecilik darbe benim lugatimde yok. Turk iş alemine zarar verdiğinin bilincinde olan bir insanım. 12 Eylul'den sonra kesintileri gorduk, yaşadık. Ama yapanlara birşey olmadı
HAK ETMEDEN 14 GUN EKMEĞİNİ YEDİM
Gerek İstanbul ve Ankara Emniyet Mudurluğu gunde 3 oğun yemek verdiler. Ayağına kadar yemek geitrdiler. Metris'te ve Kandıra'da devletimiz bize baktı. 14 gun ekmeğini yedim. Hak etmeden yedim. Devletten helallik istiyorum. Bu borcumu odemek istiyorum. 11 yıl sure icinde kimsenin boynunu eğdirmedim. Hakkımda yalan haberden iftiradan dava acılmadı.
İLK DEFA HAKİM KARŞISINA CIKINCA UTANDIM
İlk defa savcı ve hakim karşısına cıktım, utandım. Yargının doğruyu bulacağına inancımı yitirmedim. Yargıya dilekce hazırladık. Ust mahkeme bizi dun akşam serbest bıraktı. Tahliye haberini televizyondan alt yazı gecti. İnfaz koruma memurlarına soyledim. Yok boyle bir şey dediler. Bize bir şey gelmedi.
DARBECİ OLMADIM
10 dakika sonra muduriyete cıktı geri gelip yok boyle bir şey dedi. Daha sonra gelip "gozun aydın faks geldi" dedi. Saat 19.00'da başlayan surec 21.00'de bitti. Ben nasıl gideceğim diye merak ettim. Kafamda taksi cağırmak vardı. Dışarı cıktığında 9-10 arac beni bekliyordu. 2.5 saatteki yolu 5 saatte geldik. Hepinize teşekkur ediyorum.
Tutuksuz sanık olarak karşınızda duruyorum. Hicbir zaman darbeci olmadım. Sonuna kadar karşı oldum. Sosyal hukuk devleti olması icin elimden geleni yapacağım.
internethaber.com
Sinan Aygun helallik istedi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sinan Aygun helallik istedi