Sırası ile nelere ihtiyacımız var?
1 ) Yeterli Duzeyde Oyunu anlayabilmek
Bu bolumu ozetleyecek olursak bircok oyuncu 30 lvl a ulaştığında ve 16 şampiyonu tamamladığında direkt soloQ oynamaya başlar ve genellikle kaybeder bunun sebebi oyunu yeterince tanıyamamış olması ve yeterli bilgiye ulaşamamış olmasıdır bu yuzden oncelikle normal oyunlarda yeterince pratik yapmanızı ve kendinizi yeterli bulduğunuz zaman soloQ başlamanızı tavsiye ederim
2 ) Objektif Oznel değerlendirme
Bu bolumde kendinize nasıl bakabildiğiniz cok onemlidir , siz gerekeni tek başınıza yapamıyorsanız başkalarına yardım etmeniz pek mumkun değildir ornek olarak '' kendine hayrı olmayanın kimseye hayrı olmaz '' sozu sanırım yeterince acıklıyor . Yani kastettiğim şey kendi lane inizde kazanamıyorsanız '' ya arkadaş hep gang yiyorum bizim jungler hic yardıma gelmiyor , adamlar ss vermiyor ya , oha adamdaki bala bak '' vesaire gibi şeyleri bahane etmeyi bırakın ve hatayı kendinizde arayın . Unutmayın SoloQ da kazanmak istiyorsanız '' oyundaki en kotu 4 takım arkadaşının sizde olduğunu varsayarak oynamak zorundasınız yani hata yapma luksunuz yok! ''
3 ) Yuksek Mentalite
Sakin kalabilmeniz ve rahat duşunebilmeniz cok onemlidir . Takım arkadaşlarınızın hatalarını onların yuzune vurarak değil onlara yardımcı olarak gidermelisiniz ve siz bir hata yaparsanız hatanızı kabullenmeli ve ona gore davranmalısınız . Agresifleşmek veya takım arkadaşınıza saldırı icerikli yorumlar yapmak hem takım arkadaşlarınızın hem sizin performansınızı kotu etkiler ve daha cok hata yapmanızı sağlar. Buna ek olarak hata yaptığınızda rakibinize sinirlenmemeli ve hatanın kaynağını cozumleyerek nasıl telafi edeceğinizi ve aynı hatanın bidaha olmaması icin geriye donup zayıf noktanızı farketmelisiniz..
4 ) Oynanacak Role a uygun şampiyon secimi
Evet arkadaşlar oynadığınız Role ' a uygun şampiyon seciminin SoloQ taşıyabilmeniz icin bence buyuk etkisi var ve gorebildiğim kadarıyla sizlerle paylaşıyorum . Temel Kural Kendi lane inizde asla kaybetmemelisiniz!
Mid oynuyor iseniz : Kendi lane inizi yenebildiğiniz kadar diğer lane leride beslemelisinizki oyunu zafere taşıyabilesiniz bu yuzden iyi Roam ( başka lane lere yardım edebilmek ) yapabilen şampiyonlar bence mid lane icin idealdir. Ornek olarak : Twisted Fate , Fizz , Akali , Pantheon , Khazix..
Jungle oynuyor iseniz : Bana gore oyundaki en etkili role dur . jungle ını seri temizlemeli hızlı bir şekilde kasmalı ve olabildiğince cok gang atıp lane lerdeki takım arkadaşlarınızı besleyebilmelisiniz ve olabildiğince Kill leri lane lerdeki takım arkadaşlarınıza bırakmalısınızki hem onlara yardımcı olasınız hemde size olan duşuncelerinde daha pozitif olacaklardırki bunun buyuk etkisi vardır , bu yuzden iyi gang atan şampiyonlar bu role icin en uygunlarıdır . Ornek olarak : Hecarim , Jarvan IV , Maokai , Xin Zhao..
Top oynuyor iseniz :Kendi lane inizi tabiri caizse Parcalamalı ve olabildiğince beslenmelisiniz ve lane inizdeki turret ı duşurup o lane i kontrol altına aldıktan sora diğer lane lere yardım etmelisiniz bu konuda benim Solo olarak adlandırdığım bir şampiyon vardırki adı '' Jax '' tir . Ama top icin başka şampiyonlara ornek verecek olursak : Renekton , Elise , Jayce uygundur diye duşunuyorum..
Bir Adcarry oyuncusu olarak Adcarry nin s3 ten bu yana tek başına oyunları taşıyabilecek yeterlilikte olmadığını duşunuyorum fakat duoQ oynuyor iseniz iyi bir support ile tabiki taşıyabilirsiniz
5 ) Liderlik Sıfatı
Liderlik edebilmeniz cok onemlidir bu yuzden takım arkadaşlarınızın saygısını kazanmalısınız ki onlara onculuk etmenize musade etsinler . Bunun sağlanabilmesi icinde onlara yardım edebilmeniz ve onlar hata yaptıklarında onlara ofkelenmek veya suclamak yerine hatalarının kaynağını soylemeli ve bunun sorun olmadığını hissettirebilmelisiniz , oyunu taşıyorken onları taşıdığınızı yuzlerine vurmamalı ve onların kendilerini ezik hissetmemelerini sağlamalısınız unutmayın herkes kendini TSM in sıradaki adc si olarak goruyor
Umarım yardımcı olabilmişimdir , saygılarımla
-BlueRain