Spor Toto Super Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaştı.
İki takım, Vodafone Park'ta oynanan mucadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak puanları paylaştı.
Beşiktaş'ın golleri Larsen (k.k.) ve Cenk Tosun'dan geldi.
Trabzonspor'un gollerini ise Maxi Gomez ve Trezeguet kaydetti.
İki takım da 10. haftayı puan kaybıyla tamamlarken, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Nihat Kahveci mucadeleyi TRT Spor'da değerlendirdi.
Kahveci, Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig ekibi Everton'dan kiraladığı Dele Alli ile ilgili surpriz bir iddia ortaya attı.
İşte Nihat Kahveci'nin Beşiktaş - Trabzonspor macı değerlendirmesi...
"BARDAK DOLUYOR"
"Şampiyonluk adayısın, kadron iyi. İceride Başakşehir ile oynadın, iyi oynayarak yenildin. Fenerbahce ile evinde 0-0 berabere kalıyorsun. Diğer rakibin Trabzonspor ile 2-2 berabere kalıyorsun. Bu 3 mactan 1'inden bir galibiyet cıkarması gerekirdi bu kadronun. Bardak doluyor işte. Sayın Başkan mac oncesi destek acıklamaları yaptı. 'Sayın Valerien ile şampiyonluk kupası kaldıracağım' Bu sene mi olur, dayanabilirse seneye mi olur? Onu bilemem. Bu zamanı belli olmayan bir soz. Belli bir kesim bu hocayla olmuyor, belli bir kesim devam edelim diyor. Oveni de eleştiren var, istemeyeni de eleştiren var"
"OYUNU SEYİRCİ DEĞİŞTİRDİ"
"Alanya, Karagumruk maclarında da soyledim. İlk yarıda oyun evet. İkinci yarıda oyun gelişmiyor. Bugun seyirci oyuncu değiştirdi işte. Seyirci de son nokta. Bağırdı 'İstifa istifa'. Ben bir şey demem, karar vericiler verir kararı"
"KARİDES, ISTAKOZ, YENGEC VAR CIKAN YEMEK KAPUSKA"
"Bu kadroda karides var, ıstakoz var, yengec var. Cıkan yemek kapuska. Burada cok iyi oyuncular var, iyi bir kadro var. Kulubede alternatif de var.
"ALLI KESİN SOZLEŞME İMZALAMIŞ"
Alli kesin sozleşme imzalamış, sağlam olduğumda oynarım diye. Fenerbahce derbisinde cok tuttun, kotuydu. Giresun macında kotuydu, cok tuttun. Alli yine kadroda, en iyi şeyleri yapan Salih ama Salih cıkıyor. Bu kadar kotu oynayan Josef ve Alli varken Salih cıkıyor"
"GEDSON OLSAM UZULURUM"
"Ben Gedson olsam uzulurum. Alli'nin performansını izlesem, 'Ben neden oynamıyorum' derim. Cenk 25 saniyelerden geldi, daha erken oyuna girdi. Golunu de attı, moral de olur. Sevgili Valerien Ismael, Cenk forvet oynamıyor sadece, sağ on, sol on oynar yani. Weghorst cok iyi sezon başlangıcı yaptı ama hicbir oyuncu dokunulmaz değil"
"TEKNİK DİREKTOR HERKESE EŞİT OLMALI"
"Necip hata yaptı, 1 dakika sonra oyundan aldın. Bugun Masuaku'yu alamıyorsun. Doğrusu bu almayacaksın zaten ama adalet diye bir şey var. Teknik direktor herkese eşit olmalı. Oyuncular cok akıllıdır, zekidir. Sahanın icinde kim iyi, kim kotu bilir. Onu neden oynattığını da bilir. Dele Alli'yi izleyen oyuncu, taraftar sahada kalsın demez"
"SERGEN YALCIN GELİRSE..."
"Beşiktaş taraftarı, bir karar vermiş. 'İstifa' kolay kolay denilmez. Karar uygulanır mı bilmiyorum. Beşiktaş'ın saha icindeki oyun gidişatı iyi değil. Artık skorlar da gelmiyor. Sergen Hoca icin taraftar her zaman bağırır. Sergen Hoca kendisi istifa etti diye biliyoruz. Bunu da bilmek lazım.
Sergen Hoca'yı taraftar yollamadı ki. 30 bin kişi 'Sergen Hoca İstifa' diyene kadar kalmalı. Oyle bir kredisi var dedik burada. Sergen Hoca'yı yonetim yollamadı, taraftar gondermedi. Gelirse de herkes 'Hoşgeldin' der"