Cevresinin aşırı kilosundan dolayı surekli ameliyata yonlendirdiği Enes Sapmaz (30), ameliyat olmadan 1 yılda 115 kilo verdi. Değişim surecine girdiğini ve en onemlisi kendisini değişime inandırdığını soyleyen Sapmaz, “Başarılı olacağıma inandım. Turkiye ’ye gelir gelmez spor yapmaya başladım. 1 yılda 115 kilo gibi kayba uğradım. Obezdim ve Almanya ’da da tepki alıyordum. Kendine dikkat etmiyorsun diye. Ben kızıyor olsam da arkadaşlarım ve cevrem haklıydı.” dedi. Kilo vermesine rağmen haftanın 6 gunu spor yapmaya devam ettiğini kaydeden Sapmaz, “Fast food urunlerini hayatımdan cıkardım. Tatlı ve kebap urunlerinin de tuketimini yapmıyorum. Bu tur urunleri de hayatıma yeniden almayacağım. Bu kararımda da inanclıyım. Evde camı acmadan uyuyamıyordum. Zayıflama surecimle birlikte her şeyim de değişti. Yeniden normal bir hayata geldim. Uyumam, nefes almam, hayata bakış acım her şeyim değişti." ifadelerini kullandı. Diyetisyene 195 kilo olarak girişi yapılan Enes Sapmaz ’ın beklenenin uzerinde kilo verdiğini anlatan Şeyda Ergun de, “Geldiğinde morbid obez sınıfındaydı. Kan değerlerinde de sorunları olduğu belliydi. Ameliyatla kilo verileceğine inandırılmış birisiydi. Sağlıklı beslenme ve sporla bu durumdan kurtulabileceğini anlattık. Haftalık takibi ile birlikte verdiğimiz diyet programını uyguladı. Kas kaybı ve değerlerinde duşuş yaşanmadı.” şeklinde konuştu.