17 Temmuz 2008 / 14:27

Lisede sınıfta kalan oğrencilere buyuk mujde!
Celik, oğrenci affı konusunda YOK'den oğrencilerin ilişik kesme sebeplerini ve verileri beklediklerini soyledi.

Reklam

Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, Eğitim Hakkı Platformu “www.ogrenciaffi.org" temsilcileri ile 11 Temmuz"da Milli Eğitim Bakanlığı onunde oğrenci affı konusunu goruştu. Bakan Celik, platform temsilcilerinin taleplerini dinledikten sonra “Cocuklar bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak şu an Yuksek Oğretim Kurulundan sayısal verileri istedik. Genclerin ilişik kesme sebeplerini ve kesin sayısal verilerini bekliyoruz. Bu veriler elimize gectikten sonra konuyu değerlendireceğiz ve ona gore bir şeyler yapılacak. Meclis kapanmadı. şu an itibariyle calışmaya devam ediyor. Gecerli sebeplerle okullarından ilişiği kesilmiş oğrencilerin, yani sağlık sorunları, maddi imkansızlıklar ya da sistem kaynaklı hatalar gibi sebeplerle okullarını bırakmak zorunda kalmış genclerin tabi ki her zaman yanındayım" dedi.

Bakan Celik, ozellikle surekli dile getirilen ve oğrenci affı bekleyen oğrenci 400 bini daha altında olduğunu savunarak, “Basında dolaşan 800 bin 1 milyon rakamları farazi rakamlar. Ama onemli olan mağduriyetlerin giderilmesidir" diye konuştu.

Platform temsilcileri ise Bakan Celik"e bu sayıların 1982"den bugune acık oğretim dahil olmak uzere toplam ilişik kesme sayılarını belirttiğini kaydettiler. Sayıların bu sebeple fazla gorunebildiğini ifade eden platform temsilcileri Bakan Celik"e muhtemel bir duzenlemede 50-60 bin civarında gencin universitelerine donebileceklerini