Unlu diyet receteleri solda sıfır kalır Leyla Yoruk'un diyeti yanında... 2 ayda 30 kilo verdi. Ama onun amacı cok başkaydı..

Kocasını iyi gunde değil kotu gununde de yalnız bırakmadı. Kahramanmaraşlı Leyla Yoruk, eşine bobreğini verebilmek icin 2 ayda 30 kilo zayıfladı.
4 yıl once teşhis gerceği oğrendi
Devlet Su İşleri (DSİ) Bolge Mudurluğunde elektrik teknisyeni olarak calışıyordu ifade eden 48 yaşındaki Mehmet Yoruk. 4 yıl once rahatsızlandı, ve gittiği hastanede bobrek yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorlar bobrek nakli yapılması gerektiğini soyledi.
Gokte ararken yanında buldu
Yoruk harıl harıl bobrek aramaya başladı. Doku tahlilleri yapıldığında 45 yaşındaki Leyla Yoruk ile dokularının uyuştuğu ortaya cıktı.
Eşi hic tereddut etmeden bobreğini verebileceğini soyledi. Ancak ortada bir sorun vardı. Eşi 97 kiloydu ve bobrek verebilmesi icin en az 30 kilo zayıflaması gerekiyordu.
Doktorlar ihtimal vermiyordu
Doktorların pek umidi de yoktu aslında. Zayıflayacağına ihtimal vermediler. Azimle calışarak, hızla kilo verdi.. Doktorlara kontrole gitmeyi de ihmal etmedi. Cok calıştı ve 2 ayda 30 kilo verdi. Doktorlar da bu duruma şaşırdı.
Leyla hanım "Cok mutluyum, yapmam gerekeni yaptım" sozleriyle eşine olan duygularını ifade ediyor. Kocası da "eşimle gurur duydum' diyerek karşılık veriyor..
Mutluluğun fotoğrafı
Kahramanmaraş Sutcu İmam Universitesi (KSU) Tıp Fakultesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan nakil başarıyla sonuclandı. Başarılı bobrek naklinden sonra Yoruk şimdi evinde dinleniyor. Şimdi onlardan mutlusu yok.
helal olsun başka birşey diyemiyorum