Arkadaşlar malumunuz end. meslek liselerinden oğrencinin mezun olabilmesi icin en az 160 saatlik staj yapması gerekiyor. Bulunulan yerde de uygun işletme olmazsa bu staj okulda yapılıyor. Benim sorunum da burada başlıyor. Şimdi eğer işin vicdani veya ahlaki boyutunu sorgulayacak arkadaşlarım varsa ricam onlardan bundan sonrasını okumamaları veya yapacaklarsa yargılayıcı yorumlar yapmamaları.... Arkadaşlar sorumluluk sınavları nedeniyle bizim okulda bu staja 28 Haziran tarihinde başlandı. Daha onceden başvuru yapmış olmam sebebiyele 3-7 Temmuz tarihleri arasında Konyada Hizmetici eğitim kursuna gittim. Donuşumde daha ben konuyu acmadan stajı yuruten ilgili md. yardımcısı ve baş yardımcı hoşgeldin bile demeden hizmeticine gittiğim icin stajdaki gorevimden dolayı ucret alamazsın dediler. Ben ucret peşinde değilim. Ancak mudur yardımcılarının bu yaklaşımları beni oldukca rahatsız etti. Neden alamam dediğimde ise bu stajın benim icin mecburi olmadığı, keyfen ucret alabilmek icin bu staja dahil olduğum belirtildi. Eğer getirebilirsem ucret odenebileceğine dair bir yazıyı kendilerine ulaştırdığım taktirde ucret alabileceğimi soylediler. Ben de kendilerinin odenmeyeceğine dair yazıyı bana gostermelerini istedim.Baş yardımcı ucret yonetmeliğini boyle yorumladığını belirterek ucret odemeyeceğini belirtti. Bildiğim kadarıyla Millî Eğitim Bakanlığı Oğretmen ve Yoneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 8 inci maddesinin (b/1)ve 21 inci maddesinin (c/2) bentlerine gore bana ucret odenmesi gerekmektedir. Ancak yaptığım araştırmalar neticesinde benim durumuma benzer bir duruma ve dolayısıyla ucret odenmemesi gibi bir duruma rastlayamadım. İlgili ve bilgili arkadaşlardan ricam boyle bir durumda odenme ve odenmeme konusunda eğer varsa bana bilgi verecek genelge v.b. dokumanlar hakkında yardımcı olmalarıdır. Şimdiden teşekkurler.

Mail adresim: [email protected]