Stardew Valley'de eğer bu noktaya kadar geldiyseniz buyuk ihtimal sunucu kurmuş ve birkac arkadaşınızla oynamışsınız demektir. Fakat Stardew Valley'i 50-100 kişi arası bile oynayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu rehberimizde sizlere Stardew Valley'i nasıl 4 kişiden fazla oynayabilirsiniz ve nasıl 3'den fazla baraka koyabilirsiniz onu anlatacağım.

Yazılı rehber kullanmak istemeyenler icin videolu anlatım.

1. Adım
Aşağıdaki bağlantılarda vermiş olduğum icerikleri indiriyorsunuz.
SMAPI
Unlimited Players Mod (Nexus mods sitesine kayıt olmanız gerekmektedir)

2. Adım
İndirdiğimiz dosyaların icindeki klasorleri masaustune taşıyoruz.

3. Adım
Smapı klasorunun icindeki installonwindows.bat dosyasını acıyoruz.

Karşımıza bu ekran cıkıyor 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.

Bu yeşil yazı gelirse smapı mod kurucumuzun yuklenmesi tamamlanmış demektir. Burada yapmanız gereken bir şey daha var.

"C:GOG GamesStardew ValleyStardewModdingAPI.exe"
Bu sizin oyununuzun modlu versiyonunun kısayoludur. Eğer Steam kullanıyorsanız kutuphanenizden Stardew Valley'e sağ tıklayıp Ozellikler > Başlatma secenekleri kısmına yapıştırıyoruz.

Şayet masaustu kısayolumuz var ise masaustu kısayolunuza sağ tıklayıp ozellikler kısmından kırmızı işaretli alana yapıştırın.

4. Adım
Oyunun bulunduğu klasore gidin ve masaustune cıkarmış olduğumuz UnlimitedPlayers Mod'unu oyunun dosyalarının icerisindeki mods klasorunun icine atın.

5. Adım
Mods klasorunun icine devam edin ve UnlimitedPlayers klasorunu acın. 3 tane dosya ile karşılaşıcaksınız Config. Json dosyasını birlikte ac diyerek not defteriyle duzenleyin.

Evet onumuze PlayerLimit seceneği yani oyuncu sınırı belirleyen bir secenek cıktı bu seceneği kac kişiyle oynamak istiyorsanız onu yapın ben 10 yapacağım.
Ve sonunda kaydedip cıkalım.

6. Adım
Hali hazırda bir bir oyun kaydınız yok ise oyuna girip bir tane oluşturun. Ben olduğunu farz ediyorum ve oyun kayıtlarının olduğu klasore giriyorum.
Oyun kayıtlarınıza erişmek icin = Başlat menusu > Calıştır > %appdata% yazıp enterlıyoruz.
Onumuze cıkan klasorde Stardew Valley klasorunu buluyoruz. İcine giriyoruz. Ve Save klasorune ilerliyoruz.

Kayıt dosyanız koyunuzun ismi olan ve sonunda "old" ibaresi olmayan dosyadır. Bu dosyaya sağ tıklıyoruz. Birlikte ac deyip not defterini seciyoruz.

Not defterini actıktan sonra CTRL+F tuşuna basıp.

4 bu kodu aratıyoruz.

Ve bu kodun arasındaki varsayılan olarak gelen 4 değerini PlayerLimit seceneğinde ne yaptıysak o kadar giriyoruz.

7. Adım
Geri kalan kısım basit oyuna girip baraka eklemek biliyorsunuz ki bir yeni baraka bir yeni oyuncu demektir. Barakayı da Robin'den ekleyebilirsiniz. Robin'den 5 barakam olduğu halde baraka inşa ettirdiğim goruntuler.

Forumdaki ilk rehberimin sonuna geldik. Herhangi bir duzeltmem gereken yer veyahut sizin oyun ici bir probleminiz olursa yazmanız yeterli. İsteyenler icin videolu anlatımı yukarı bıraktım, iyi oyunlar.

Dosya Ekleri 1612285303259.png 8,1 KB · Goruntuleme: 154