Yeni bir sektor daha doğdu! Milyonların gelecek umuduyla girdiği sınavlara onlar sadece odul almak icin giriyor!
Altı oğrencinin birinciliği paylaştığı sınavda, bazı şampiyonlar gecen yıldan tanıdık cıktı. 2007 OSS’de dereceye girip iyi universitelere yerleşen oğrencilerin bu yıl da zirvede yer alması akıllara ‘odul icin mı sınava giriyorlar’ sorusunu getirdi.
OSS 2008 acıklandı, birincilik kursusune ulaşan adaylar tartışma yarattı. 2007 yılında dereceye giren kimi adaylar OSS 2008’de de zirveye ulaştı. Genclerin en iyi Turk ve Amerikan universitelerinde eğitim aldıkları halde, sınav yarışına ortak olması dershanelerin vaat ettiği otomobil ve para odullerine bağlandı. Derece karşılığı verilen hediyelerin, oğrencileri ‘odul avcılığına ittiği yorumları yapıldı. Şampiyon ‘sınavcıların’ acıklamaları da bu yonde oldu.
Dershanem Citroen C-4 alacak
2007’nin OSS ikincisi bu yılın OSS EA2 ve Sozel 2 bolumlerinin birincisi olan Princeton Universitesi oğrencisi Cağrı Berk Onuk, “Gecen sene gittiğim dershane sozunu tutmadı, istediklerimi alamadım. OSS’ye girip birinci oldum. Deshanemden bana Citroen C-4 marka otomobil alacakları soylendi. Ben de otomatik vitesli olmasını istedim. Sınava kendimi denemek icin girdim. Bu başarma azmimden kaynaklanıyor” dedi. Başarılı gencin babası Dr. Berk Onuk ise Cağrı’nın yeniden bolum secmeyeceğini soyledi. Baba Onuk, “Gecen yıl ki dershanesi 21 birinciye otomobil verirken oğluma sadece laptop vermek istediler. Biz de kibarca reddettik. Zaten cocuklarım devamlı dershanede birinci oldukları icin laptop kazanıyorlardı. Normalde herkese verildiği gibi hakkı otomobildi” dedi. Cağrı’nın ağabeyi Fatih Berk Onuk ise, bu yıl OSS’de 7’nci oldu. Ağabey Fatih Koc Universitesi’noe okuduğunu, yeniden sınava girdiğini şimdi Boğazici Universitesi’nde İşletme Bolumu’nu istediğini soyledi.
Vaat edilen paranın onda birini verdiler
Cağrı Sert, gecen yıl Sozel ve Fransızca’da birinciliğe, eşit ağırlıkta ise ucunculuğe ulaşmıştı. Cağrı bu yıl Sozel-2 puan turunde 2’nci oldu. Boğazici Universitesi İktisat Fakultesi oğrencisi Cağrı, eski dershanesinin vaat ettiği odulun onda birini verdiğini belirterek, “Bu durum buyuk hayal kırıklığı yaşattı. Bunu telafi etmek ve kendimi denemek icin sınava girdim” dedi. Birinciliği kacırdığı icin buruk bir sevinc yaşadığını dile getiren Cağrı, “Okulumdan memnunum, bolum değiştirmeyeceğim” diye konuştu.
Tercih yok otomobil var!
Cağrı’nın Boğazici’nden oda arkadaşı Murat Ahıskalı da tanıdık şampiyonlardan. Gecen yıl EA’da 2’nci olan Murat, bu yıl Sozel-2 de 3’uncu oldu. Uluslararası İlişkiler oğrencisi Murat “Gecen sene bir otomobile eş değer bir para odulu verdiler. Bu sene de verirler herhalde. Tercih yapmayacağım” dedi.
internethaber.com
Dertleri OSS değil odulmuş!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Dertleri OSS değil odulmuş!