Elinde bir catal cubuk! Arazide su arıyor, o bu yontemiyle dunyayı inandırdı ama oğrenciyken hocasını asla!
İnanılmaz ama o tarihin cok eski cağlarından beri Anadolu'da uygulanan ilginc bir medotla dunyanın gozdesi oldu. Elindeki cubukla su arayan Gultekin'in huneri suyla sınırlı da değil! O, "catal cubukla" maden ve petrol kaynaklarını da şıp diye buluyor.
Jeoloji Yuksek Muhendisi Ali Seydi Gultekin, 'catal cubuk yontemi'yle su, maden ve petrol kaynaklarının yerini tespit ediyor. Ustelik bunu 1 saatte yapıyor. 'Maden bulmak benim icin nefes almak kadar kolay' diyen Gultekin'e gore pahalı bilimsel yontemlerin başarı şansı yuzde 50, catal cubuğun ise 95...

Ali Seydi Gultekin, TUBİTAK bursuyla İstanbul Universitesi Jeoloji Muhendisliği bolumunu bitirmiş, doktorasını vermiş, jeoloji yuksek muhendisi unvanı almış. Gultekin, radyestezi yontemiyle Turkiye’nin ve dunyanın ceşitli yerlerinde su, maden yatakları buluyor, deprem faylarını tespit ediyor.
Radyestezi uzerine calışmasına izin verilmediği icin universiteden istifa eden Gultekin, yonteminin istatistiksel olarak yuzde 95 başarılı olduğunu ve bu nedenle bilimsel sayılması gerektiğini soyluyor. İşte Gultekin'in ilginc hikayesi;

Nasıl başladı, catal cubukla su arama işi?
1990’da sahada su arıyorduk. Avcılar kampusundan Silivri’ye yuruyordum. Catal cubukla gezen bir adam gordum. “Amca burada ne yapıyorsun” dediğimde, “su buluyorum” dedi. Cok kızdım, “biz guneşin altında saatlerdir su arıyoruz, sen herhalde benimle dalga geciyorsun” dedim. Amca, “beni Gaziantep’ten ucağa, sonra da Mercedes’e bindirip buraya getirdiler. Ben catal cubukla su buluyorum” dedi. Merak ettim, universiteye donduğumde hocama durumu anlatım: “Oğlum sen akıllı cocuksun, boyle şeyler soyleme, atarım okuldan” dedi. Sonra iş inada bindi. Kutuphanede ‘Amerika’da Su Nasıl Bulunur’ diye bir kitap buldum, uzerinde bir catal cubuk resmi vardı. Onunla başladım. Yurtdışından kitaplar getirttim. Sonra Almanya’dan bir oğrencim, catal cubuk getirdi. Fayların, kuyuların ustunde calıştım onunla. 100’un uzerinde sondaj yapılmış yerde olcum yaptım. Olctuğum değerlerle sondaj değerlerini karşılaştırdım. Yerin altını okuyup soyleyen biri konumuna geldim. Universite hocalarıma, oğrencilerime anlattım durumu. Doktora tezimi bitirdikten sonra, radyestezi uzerine docentlik tezimi vermek istedim.

Nereye dayanıyor kokeni?
Cin kitabelerinde, Cin imparatorunun elinde catal cubuk resmi var. 6 bin yıldır suren bir gelenek, dunyada biliniyor. Rusya’da devlet universitesinde ders olarak okutuluyor.
Dunyada cemiyetleri var; ‘Society of Dowsing’ diye internete girdiğiniz zaman binlerce sayfayla karşılaşıyorsunuz. Bunu kullanan, eğitimini veren cok insan var.

internethaber.com