Hilmi Ozkok'u zehirliyeceklerdi, bu nedenle evden sefer tasıyla yemek getirdi. İşte bu iddialara Ozkok yanıt verdi.
Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Ozkok, Ergenekon'un kilit ismi haline geldi. Acıklamalarıyla, bir doneme ışık tutan Ozkok, son olarak Radikal'den Murat Yetkin'e konuştu. Yenişafak'tan Taha Kıvanc'ın da bugun kaleme aldığı iddialar, Ozkok'un bir donem kıskaca alındığını gosteriyor.
Gectiğimiz hafta surpriz bicimde Koşk'e cıkan ve ust uste yaptığı acıklamalarla Ergenekon'un neredeyse kilit ismi haline gelen Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Ozkok, "zehirlenmekten korktu" iddialarına acıklık getirdi.
Radikal gazetesinden Murat Yetkin'e konuşan Ozkok, zehirlenme iddialarını yalanladı ve evden yemek getirdiğini ancak bunun nedeninin farklı olduğunu soyledi. İşte Ozkok'un acıklamaları;
"Daha hafif yemekler tercihimdi"
(...) O gunlerde Ankara kulisleri bazı tuhaf haberlerle calkalanmaya başlamıştı. Orgeneral Ozkok, karargÂhta yemek yemiyor, oğle yemeğini ya evden getiriyor, ya da er yemekhanesinden getirtiyordu, kahve, cay icmiyordu. Gulhane Askeri Tıp Akademisi’ne sağlık kontrollerine dahi gitmiyordu.
(...) Hilmi Ozkok sorumu yarıda kesti ve gulerek devam etti:
- Kahveme zehir katılacağından endişe ettiğim, yemeğe zehir katılacağından endişe ettiğim de soyleniyordu değil mi? Yemeklerimi bir sure evden getirdiğim doğru. Bunun nedeni midemin biraz hassas olması, eşimin de benim yediklerime dikkat etmesi. KarargÂhtaki yağ biraz ağır olur duşuncesiyle evde hafif gıdalar hazırlıyordu, ben de onları yiyordum. Başka bir şey değil.
Ozkok’un yemekleri evden getirdiği doğruydu. Demek ki hafif yemekleri Genelkurmay mutfağında kendisine ozel olarak, hafif yağlarla hazırlatmak istememiş, kuruma boyle bir zahmet vermektense evden, eşinin hazırladığı yemeklerden getirip makamında yemeyi tercih etmişti.
internethaber.com
Ozkok'un sefer tası sırrı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ozkok'un sefer tası sırrı