Ben buna inanmayan hekimlerden olduğum icin surekli arayışım ve araştırmalarım bu yonde devam etmiştir.
Sonuc olarak ulaştığım gercekler inanclarımı destekler nitelektedir. Uzun yıllar yapmış olduğum bir cok genetik hastalık uzerindeki araştırmaları ve ulaşmış olduğum başarılı sonucları siz değerli hastalarımla paylaşmak amacı ile bu makaleyi kaleme almış bulunmaktayım.
Genetik hastalıklardan ornekler ile bahsedecek olursak ,
KANSER :
Genetik olarak ailede kanser olması bizim de kanser olacağımız anlamına gelmeyebilir.. Tum dunyada olduğu gibi Turkiye’de de kanser hastalığına yakalanma riski hızla artmaktadır. Bunun nedeni ile ilgili bir cok teori one surulmuştur. En onemli sorun bağışıklığımızın giderek cokmesidir. Kanser hastalığının temelinde bağışıklığın calışmaması yatar. Bağışıklığımız calışırsa hergun vucudumuzda halihazırda uretilen kanser hucrelerini zaten tanır ve yokedebiliriz. Tam tersi olursa kanser giderek yayılır ve bizi yener. Eğer bağışıklığımızı baştan itibaren yuksek tutar ve kanser yapan ana etkenlerden uzak kalırsak ne kadar yuksek risk yaşarsak yaşayalım kanser olmadan da bu hayatı doğru duzgun yaşayabiliriz. İmmunoterapi bu nedenle kanserin tum tiplerinde asıl tedavidir. İmmunoterapi bağışıklık sistemini guclendirme , yanlış calışan yonlerini tespit edip duzeltme tedavisidir.
HASHİMATO TİROİDİT
Ailede olan ve Turkiye’de de yaygın olarak bulunan genetik hastalıklardandır ancak biz bağışıklık sistemimizi tedavi ederek bu hastalığı atlatabilir veya tamamen kontrol altına alabiliriz. Kalıcı hipotiroididen kurtarabiliriz. İmmunoterapiye cok iyi yanıt verir.
AİLESEL POLİKİSTİK BOBREK HASTALIĞI
Adı ustunde ailesel yani genetik gecişi en iyi bilinen otozomal dominant gecişli bir genetik hastalıktır. Hastalığın gidişatını hem durdurabilir ilerlemesini engelleyebilir dializ hastası olmaktan eğer hastayı doğru evrede yakaladıysak engelleyebiliriz….
FMF yani AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ
En bilinen genetik hastalıklardan biridir ve engellenebilir, kontrol altına rahatlıkla alınabilir, komplikasyonlardan korunulanabilinir. Ancak bu konuda hala boyle olabadığına dair eksik bilgi ve inanışlar sağlık calışanlarında bile mevcuttur. Halbuki immunoterapiye en iyi yanıt veren hastalıkların başında gelir.
BEHCET HASTALIĞI
Genetik yatkınlığı ve gecişi bilinen hastalıklardandır. İmmunoterapiye cok iyi yanıt verir ve kontrolu , gidişatı kolaylaşır.
FAP (Familial adenomatoz polip hastalığı)
Sindirim kanalında ozellikle kolonda yani kalınbarsakta bir cok sayıda kotu huyluya donuşme potansiyeli taşıyan polipler mevcuttur. Adından da anlaşılacağı uzere ailesel yani genetik bir hastalıktır ve hayatın belli bir doneminde bu polipler kanserleşir. Bu nedenle bu hastalarda genelde uygulanan tek yontem kalın barsağın tumuyle operasyonla alınmasıdır ancak hastanın tum sindirim kanalında yani midesinde yemek borusunda ince barsağında polipler olabilir ve onlar da kanserleşebilir. Yani bu ameliyatlar bir cozunm değildir. Sistemi duzeltmek ve kanserleşmeyi sağlayan bağışıklığı duzeltmek gerekmektedir.
SEDEF HASTALIĞI
Tum romatizmal hastalıklar gibi genetik yatkınlık mevcuttur ve immunoterapiye cok iyi yanıt alınır.
VİTİLİGO
Otoimmun bir hastalıktır. Genetik hastalıklar (hashimato tiroidit) ile ilişkilidir. İmmunoterapiye cok iyi yanıt vermektedir.
ESANSİYEL HİPERTANSİYON
Genetik yatkınlıkla oluştuğu duşunulmesi gunumuzdeki en buyuk yanılgıdır. En rahat cozumlenebilecek ve kurtulabilinecek hastalıkların başında gelir. Ailemizde yuksek tansiyon varsa ve biz risk altında isek tansiyonlarımız yenbi yeni cıkmaya başladı ise hic ilac başlanmadan bu hastalıktan omur boyu kurtulabiliriz veya ilac başlandı ise bile hastalığın gidişatını durdurabiliriz..
DİABETES MELLİTUS TİP 2
Ailemizde yaygın şeker hastalığının bulunması bizim de gelecekte bu riski taşıdığımız anlamına gelmektedir. Hele de Turkiye’de iki kişiden birinin bu riski taşıdığını biliyorsak zaten şeker hastalığına yakalanmanın cok uzağında olmadığımızı da biliriz. Bu nedenle cok erken yaşlarda onlemler alınmalıdır. D vitamin duzeyi yıllık olarak olcumlenmeli, sağlıklı beslenme alışkanlığı ve spor hayata sokulmalı gizli şeker veya insulin direnci başlar başlamaz tedavi edilip bu hastalıktan omur boyu kurtulunmalıdır. Ailemizin kaderindeki gibi bekleyip şeker hastası olmanın bir anlamı gunumuzde yoktur.
AİLESEL KALP (KORONER ARTER ) HASTALIKLARI ; İNME , BEYİN KANAMALARI GİBİ DAMAR SORUNLARI
Bu hasta veya risk grubunda ailede erken yaşya kalp krizi , inme , beyin kanması gecirme veya ani olum mevcuttur. Bu grup hasta tum dunyada azımsanmayacak kadar coktur. LpA (lipoprotein A ) , homosistein gibi değerleri yuksektir. Her ne kadar olay genetik gibi gorulse de bu grupta immunoterapi tedavisi cok işe yaramakta olup hem hasta olanları diğer ataklardan korumakta , hem de henuz atak gecirmemiş olanları omur boyu koruyabilmektedir.
Tum bu hastalarda %100 gizli şeker ve/veya şeker ve/veya insulin direnci mevcuttur. Aslında bu uc tanı da aynı kapıya cıkar. Bu hastaları bu acıdan cok iyi bir şekilde irdelemek gereklidir. Barsak floraları ileri duzeyde bozuktur ve barsak mantarı (candida) geliştirme riski artmıştır. Şiddetli gıda intoleransları vardır (laktoz ve gluten) Bağışıklıkları bir cok tehtid altındadır. Tum bu tehtidlerin tektek tanımlanarak tedavileinin bir immunoterapist tarafından itina ile yapılması halinde genetik hastalıkları yuzde yuz şifa ile sonuclanabilir.
Bu hastalıkların isimleri saymakla bitmez cunku bir cok hastalığın zemininde genetiğimiz ve bağışıklığımız yatmaktadır. Araştırmalarım surmektedir.
[h=2]İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Genetik hastalıklar kaderimiz mi?
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Genetik hastalıklar kaderimiz mi?