[h=1][/h]Diş Curumesi
Diş curumesi onlenebilir bir hastalıktır. Diş curukleri hayatınızı tehlikeye sokmayabilir ama yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. Dişleriniz ve dişetleriniz cok fazla nişasta ve şekere maruz kaldığında diş minesini yok eden asit oluşumu başlayabilir. Şekerleme, kurabiyeler, gazlı icecekler ve hatta meyve suları gibi karbonhidrat zengini yiyecekler dişlerinizde artık bırakır. Bu artıklar ağzınızda yaşayabilen bakterilere yapışarak plak tabakası oluşturur. Artıkların ve plak tabakasının karışımı dişlerin mineral yapısına zarar veren asit oluşturur ve bu diş curumesi yapar.
Hassas Dişler
Dişleriniz ısı değişimlerinden etkilenir. Hassas dişlere sahip kişilerde sıcak ve soğuk yiyecek ve icecekler acıya ya da hassasiyete sebep olabilir. Zamanla diş minesi aşınır, dişetleri cekilir ya da dişlerde mikroskobik catlaklar oluşabilir ve boylece etkenler dişin ic kısmında bulunan sinir uclarında tahriş ve hassasiyet oluşturabilir. Aşırı hassas kişiler icin sadece soğuk havayı solumak bile acı verici olabilir.
Dişeti Hastalığı
Dişeti hastalığı iltihaba, kemik hasarına diş kaybına neden olabilir. Dişeti hastalığı plak adı verilen yapışkan bir bakteri film tabakası ile başlar. Hastalığın ya da iltihabın ilk safhalarında dişetleri kolaylıkla kanayabilir, kızarabilir ve şişebilir. Hastalık ilerledikce dişler sallanır ve daha ileri safhalarda duşebilir ya da diş hekimi tarafından cekilmesi gerekebilir. Dişeti hastalığı buyuk oranda onlenebilir, gunluk fırcalama ve diş ipi kullanımı ile korunmak mumkundur. Dişeti hastalığının belirtileri kotu kokan nefes ya da ağızda kalan kotu tattır.
Kotu Kokan Nefes
Gunluk fırcalama ve diş ipi kullanımı ağzınızda yiyecek artıkları, plak ve bakteri oluşumunu onler. Ağızda kalan yemek artıkları bozularak kotu kokuya sebep olur. Sarımsak ya da soğan gibi yiyecekler gecici bir kotu koku yaratabilir ama surekli kotu kokudişeti hastalığının ya da diğer sorunların belirtisi olabilir.
Pamukcuk Yaraları
Pamukcuk yaraları ağzın icinde sık sık oluşan kucuk yaralardır. Genellikle bir ya da iki hafta surer, pamukcuk yaralarının suresi antimikrobiyal ağız gargaraları kullanılarak kısaltılabilir. Pamukcuk yaraları kırmızı bir kenar ile cevrelenmiş beyaz ya da gri bir zemine sahiptir.
Ortodontik Sorunlar
Kapanış bozukluğu kalıtımsal olabilir ya da sonradan oluşmuş olabilir. Malokluzyonun bazı sebepleri arasında eksik ya da fazla dişler, capraşık dişler ya da uyumsuz ceneler sayılabilir. Kazalar ya da uzun suren parmak emme gibi kotu alışkınlıklar maloluzyona sebep olabilir.
[h=2]İzmir Diş Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Genel sorunlar - diş gelişimi
Sağlık0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Genel sorunlar - diş gelişimi