Valilik'ten yapılan yazılı acıklamada, Ağrı'da domuz gribi şuphesiyle test edilmek uzere gonderilen numune sayısının 11 olduğu ve bu numunelerden 5'inde sonucun pozitif cıktığının anlaşıldığı belirtildi.
Hastalardan 2'sinin tedaviye cevap vererek tamamen iyleştiği vurgulanan acıklamada, "Geri kalan 3 hastanın da hastanede tedavisine devam edilmektedir. Hastalara konu hakkında bilgilendirme yapılarak almaları gereken onlemler anlatılmış, gerekli izolasyon tedbirleri alınarak tedavilerine başlanmıştır. Hastaların daha once ilişki icinde olduğu tespit edilen kişiler de sağlık taramasından gecirilmiştir" denildi.
İl Pandemi Değerlendirme Kurulu'nun alınacak onlemler konusunda toplandığı bildirilerek, kurulun şu karaları aldığı ifade edildi:
"İl Pandemi Planı'nda değişiklik yapılması, pandemi duzeyinde gerekli onlemlerin alınması, Oğrencileri bilgilendirmek amacıyla intaniye uzmanları tarafından oğretmenlere eğitim verilmesi, atık bertarafının sureklilik ve devamlılığının sağlanarak koşullara uygun bertaraf edilmesi icin gerekli hazırlığın yapılması, okulların dezenfekte edilmesi ve oğrencilere yonelik sıvı sabun kullanımının teşvik edilmesi."
Milli Eğitim Bakanlığı'nca okulların tatil edildiği sure zarfında il genelindeki tum okullarda gerekli dezenfeksiyon calışmasının yapılacağı belirtilerek, vatandaşların domuz gribine karşı bilgilendirilmesi cercevesinde faaliyetlere devam edileceği, vatandaşların hastalığın yayılmasını onlemek icin sağlık kurallarına dikkat ederek, hasta olduklarından şuphelenmeleri durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiği de kaydedildi.
Mardin'de okullar tatil
Mardin'de 2 oğrencide domuz gribi virusune rastlanması uzerine okullarda hafta sonuna kadar eğitim ve oğretime ara verildi.
Alınan bilgiye gore, Mardin'de 2 oğrencide domuz gribi virusu tespit edildi.
Mardin Valisi Hasan Duruer, domuz gribi nedeniyle kent merkez ve bağlı ilcelerdeki tum ilkoğretim ve ortaoğretim okullarının hafta sonuna kadar tatil edildiğini soyledi.
Duruer, 2 oğrencide domuz gribine rastlanması uzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplanarak okulların tatil edilmesini kararlaştırdığını belirtti.
Merkez ve ilcelerdeki ilkoğretim ve ortaoğretim okullarının yarından itibaren hafta sonuna kadar tatil edildiğini kaydeden Duruer, "Okullarda eğitim ve oğretime hafta sonuna kadar ara verildi. Eğitim ve oğretime pazartesi gunu yeniden başlanacak" dedi.
Vali Duruer, okullarda dezenfekte calışmalarına yarın başlanacağını ve tum okulların dezenfekte edileceğini soyledi.
Ağrı ve mardin'de domuz gribi vakası
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ağrı ve mardin'de domuz gribi vakası