Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun 6 aydır surdurduğu soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın altından soygun cıktı!
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun 6 aydır surdurduğu soruşturma tamamlandı. Ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri uzerinden 500 milyon YTL'ye ulaşan yolsuzluk tespit edildi.

Olmayan oğrenciyi varmış gibi gostererek veya aynı oğrenciyi farklı farklı illerde kurslara kayıt yaptırarak devletten milyonlar goturulmuş. Bakanlık şimdi bu paraları soz konusu merkezlerden tek tek istiyor. Turkiye genelinde bin 700 rehabilitasyon merkezini inceleyen mufettişler, devleti dolandıran kurslardan şu ana kadar 60 milyon YTL tahsil etti. Cok sayıda kuruma zimmet cıkarılırken ihmali olan gorevliler hakkında da ceza talep edildi. Bir başka ilginc nokta ise, yolsuzluklarda bakanlığa bağlı Ozel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Mudurluğu'nun hatalarına dikkat cekilmesi. Mufettişler devletin zarara uğradığı pek cok hatalı odemede genel mudurluğun illerden gelen taleplere 'olur' yazılarıyla destek verdiğine değiniyor.

Engelliler uzerinden devleti soymuşlar
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Maliye Bakanlığı mufettişleri 6 aya yakın suredir yaptığı calışmalar sonucunda ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin devleti 200 milyon YTL dolandırdığını tespit etti. Olmayan oğrenciyi varmış gibi gostererek veya aynı oğrenciyi farklı farklı illerde kurslara kayıt yaptırarak devletten alınan paralar şimdi kurumlardan tek tek isteniyor. Turkiye genelinde bin 700 rehabilitasyon merkezini inceleyen mufettişler, devleti dolandıran kurslardan şu ana kadar 60 milyon YTL parayı tahsil etti.

İhmali olanlar gorevden alınacak
Mufettişler cok sayıda kuruma zimmet cıkarırken ihmali olan gorevliler hakkında da ceza talep etti. Mufettişler, yolsuzluklarda bakanlığa bağlı Ozel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Mudurluğu'nun hataları olduğuna dikkat cekiyor. Mufettişler devletin zarara uğradığı pek cok hatalı odemede genel mudurluğun illerden gelen taleplere 'olur' yazılarıyla destek verdiğine değiniyor. Teftiş Kurulu'nun Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik'e vereceği rapora gore Genel Mudur Oner Guney'in gorevden alınacağına kesin gozuyle bakılıyor.

internethaber.com