Bu kadarına da pes doğrusu! Cukurova Universitesi rektoru, CHP'li bir milletvekili icin docentten bakın ne istemiş!
Rektor adayları bugunlerde, YOK ve Cankaya Koşku'nden gelecek atama kararlarını beklerken, 225 oyla universitesinde birinci olan Cukurova Universitesi (CU) Rektoru Alper Akınoğlu'yla ilgili skandal bir belge ortaya cıktı.

Rektor Akınoğlu, universiteyle ilişiği olmayan CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur'un kullanması icin Fen Edebiyat Fakultesi'ndeki bir docentten odasını boşaltmasını resmi bir yazıyla istedi. Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, CU ile ilişiğini kesip 3 Kasım 2002 genel secimlerinde CHP'den Adana milletvekili olarak Meclis'e girdi. Erbatur'un oğretim uyesiyken kullandığı odasına Ağustos 2004'te Doc. Dr. İlyas Dehri yerleşti. Ancak rektor, aradan bir ay gecmeden, milletvekili Erbatur'a tahsis ettiği gerekcesiyle, odanın boşaltılmasını istedi. B.30.2.CKO.0.00.00.01-86-11211 sayılı ve Rektor Alper Akınoğlu imzalı yazı şoyle: "Fen Edebiyat Fakultesi Dekanlığı'na. Fakulteniz Kimya Bolumu oğretim uyesi Doc. Dr. İlyas Dehri tarafından yeni kullanılmaya başlanan odanın boşaltılarak onceden olduğu gibi eski haline cevrilmesini, bir ay once yapılan yeni duzenlemenin ortadan kaldırılmasını ve universitemiz oğretim uyesi-milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur'a tekrar tahsis edilmesi rektorluğumuzce uygun gorulmuştur. Gereğini bilgilerinize rica ederim."

Halen CHP Adana milletvekili olan Gaye Erbatur, kendisinin o donemde de milletvekili olduğunu ve rektorun boyle bir talepte bulunduğundan haberinin olmadığını soyledi. Universite ile ilişiğini kesip milletvekili secildikten sonra 2003 yazında odasını boşalttığını ifade eden Erbatur, "Bu 1 yıllık surecte donemin rektoru Yalcın Kekec'in ricası uzerine, odamda sadece bir eşya olduğu icin kapıda ismim durdu. Rektor Akınoğlu eski odamın bana verilmesi icin yazı yazmışsa bundan benim haberim yok. Bundan bana ne." dedi.

Rektor Alper Akınoğlu'nun ozel kalem mudiresi ve basın ve halkla ilişkiler burosu yetkilileri, "politikacı icin docente odanı boşalt" diyen yazı konusunu Akınoğlu'na aktaracaklarını soylemekle yetindi. Rektor, konuyla ilgili bir acıklama yapmadı. Yazıdan sonra Doc. İlyas Dehri'den odayı boşaltması istendi. Ancak Dehri, universiteyle ilgisi kalmayan bir politikacı icin odayı boşaltmanın yanlış olduğunu belirterek kaldığı yeri boşaltmadı. Dehri direnince rektorluğun yazılı talebi yerine getirilmemiş oldu.

internethaber.com