Prostat anne karnından itibaren HER ERKEKTE bulunur. Ergenlik oncesi erkek cocuklarda prostat bezi onemsizdir ve 3-6 gr kadardır. Ergenlik ile beraber erkeklik hormonlarının artması ile beraber prostat bezi buyur 20 gr ağrılığa ulaşır ve meni kesesi ile beraber meni sıvısı salgılamaya başlar. Bu sıvı, sperm hucrelerini kadın ureme kanallarına doğru yol alırken korumak icin uretilmektedir.
40lı yaşların ortasına kadar aynı buyuklukte kalan prostat sonrasında tekrar buyumeye başlar. Genc yaşlarda en sık gorulen problem PROSTATİT denilen prostat bezi iltihabıdır. Bu yaşlarda iyi huylu prostat buyumesi(BPH) ve kanser cok cok nadir gorulur.
Prostatta en sık gorulen hastalıklar nelerdir?
Prostatın en sık gorulen hastalıkları BPH(iyi huylu prostat buyumesi), Prostat kanseri ve Prostatit(prostat iltihabı) dır. Bu uc hastalık da gece idrara cıkma, sık sık idrara cıkma, idrarda yanma, tam boşaltamama gibi idrar yakınmalarına neden olabilir. Nadiren ejekulasyon-boşalma problemleri veya kanama yapabilir.
BPH(iyi huylu prostat buyumesi) ve Prostat kanseri, 40 yaş ustu grupta gorulurken, prostatit daha genc erkeklerin hastalığıdır.
[h=2]İstanbul Urolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Genclerde prostat olur mu?
Sağlık0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Genclerde prostat olur mu?