Sınava kadar olan surede genclerin yapmaları gereken en onemli şey kendilerini arkadaşları ile kıyaslamamalarıdır. Boyle bir kıyaslama icine girmek yanıltıcı olacaktır. Tanımadıkları binlerce kişi ile girecekleri sınavda kendilerini kıyaslayabilecekleri tek kişi yine kendileridir. Onemli olan kendilerini ileriye goturmeleridir. Başkaları ile kıyaslamak moral bozmaktan başka işe yaramaz.
Gencler kadar aileler de onları başkaları ile kıyaslamamalı ve onların moralini bozacak soz ve tutumlardan uzak durmalıdırlar. Bugunden sonra moral bozmanın kimseye faydası olmadığı gibi başarıyı da arttırmayacaktır. “Arkadaşım bu konuları bitirmiş ben ondan geri kaldım” ya da “Şu konularımı yetiştiremedim, diğerleri benden ilerde” duşunceleri ile panik ve telaş yapıp, programlarının dışına cıkmaları başarıyı duşurecektir. Cunku bu telaşla tam oğrenmeden sadece konuları yetiştirmek icin acele edecekler, bu da bilgileri yarım yamalak oğrenmelerine yol acacaktır. Yarım bilgi bilgisizlikten kotudur. O yuzden de tam olarak oğrenmeden panik ve telaşla calışmak yerine calıştıkları yerleri tam oğrenmeleri sınavda cok daha verimli sonuc almalarını sağlar.
Sonuc olarak oğrencilerin yarışacakları kişi yine kendileridir. Yapabildiklerinin en iyisini yapmaları, kendilerini kimse ile kıyaslamadan son ana kadar sistemli şekilde calışmaları onlara başarıyı getirecektir. Bunu yapmaz, kendilerini başkaları ile kıyaslarlarsa o zaman hem motivasyonlarını kaybedecek, hem de paniğe kapılıp sınavda başarısız olacaklardır. Bunu yaşamamaları dileğiyle…
[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Gencler sınav oncesi kendilerini kimseyle kıyaslamamalı
Sağlık0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gencler sınav oncesi kendilerini kimseyle kıyaslamamalı