Milli Eğitim Bakanlığı da okulların gireceği yarı yıl tatilini erkene cekebilecekleri acıkladı.

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi salgının yayılma hızını azaltmak icin aşı başta olmak uzere ceşitli tedbirler almaya devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı da okulların gireceği yarı yıl tatilini erkene cekebilecekleri acıkladı.
Okullarda 23 Ocak’ta başlayacak olan somestir tatilinin one cekilmesiyle once veliler rahat bir nefes alacak. Okullarda yapılacak aşılamanın ardından eğitim ve oğretime bir sure ara verilecek. Ardından da somestir tatili one cekilecek. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda mufredat programını hızlandırırken, yazılı sınavlar da one cekildi.

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANIYOR

Ancak bu uygulamanın karşılığında okulların yazın eğitim ve oğretim yapması da gundemde. Konuyla ilgili acıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu “Henuz kesinleşmiş bir takvim yok. Ama somestir tatili duruma gore one cekilebilir. Okulların tatil edilmesi, gecici veya sureli olarak kapatılması, somestir tatilinin erkene cekilip, ileriye alınması gibi tedbirler, buna ilişkin calışmalar devam ediyor. Ancak kesinleşmiş bir şey yok” dedi. Ote yandan okullarda aşılama programı velilerin iznine gore pazartesi gununden itibaren başlayacak. Velilerden aşıyla ilgili form alınıyor. Aşılanan cocuklara belli sure rapor verilecek.

H1N1 en cok elle bulaşıyor

İnonu Universitesi (İU) Tıp Fakultesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ahmet Kızılay, domuz gribinin en cok elle bulaştığını soyledi. Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Ateş, boğaz ağrısı, boğaz kuruluğu, halsizlik ve oksuruk gecirenlerin hepsine domuz gribi vakası koyuyoruz. Cunku Dunya Sağlık Orgutu boyle kabul ediyor. Şu anda hic test yapmaya gerek yok.

Eğer gecirdiyseniz, siz domuz gribi gecirdiniz” dedi. Gribin aşı ile onlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Kızılay “En cok insanlar arasında dolaşma ve bulaşma elle oluyor. Virus kapı koluna bulaşmışsa, o kapı kolunu tutan herkes, grip virusunu almış oluyor. Para da virusun yayılmasında en onemli araclardan biri” dedi.