KONTOR sahtekarları şimdi de Seda Sayan'ın reklamlarında oynadığı kola firmasının kampanyasını kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladı.
Adapazarı'nda son 1 hafta icerisinde bu firmanın kampanyasına katıldıkları duşunen yaklaşık 50 kişi, dolandırıcılara binlerce kontor kaptırdı.
Adapazarı'nda cok sayıda kişi, odul kazandıklarını duşunup, kendilerine kısa mesaj olarak atılan ‘Danışma hattı’ yazılı numarayı aradıklarında karşılarına cıkan kişilere kimlik bilgilerini ve banka hesap numaralarını verdi, istenilen miktarlarda kontor gonderdi. Bir sure sonra dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 50 kişi, son bir hafta icinde polis ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.
Kontor sahtekarlarınının son kurbanı Akyazı İlcesi'nde oturan Kadem Bilgin oldu. Bilgin, cep telefonuna gelen mesaj uzerine verilen GSM numarasını aradı. Karşısına cıkan kişinin firmanın adını kullanarak telefonu actığını soyleyen Kadem Bilgin, şoyle devam etti:
“Firmanın guncel olan kampanyasına meşrubat alarak katıldığım icin hic şuphelenmedim. Karşımdaki kişi benden kişisel bilgilerimi, kimlik numaramı adresimi ve paranın yatacağı bankadaki hesap numaramı istedi. Ben de verdim. Bir sure sonra yeniden beni arayıp odul icin en yakın markete gidip bin kontor gondermemi istedi. Gonderdikten sonra bir kez daha isteyince bu kişilerin sahtekar olduğunu anladım. Tekrar telefon actığımda bana kufur edip kapattılar.”
Kadem Bilgin, Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda bulundu...
Dikkat.
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme