Kekemelerin yine en fazla kullandığı olumsuz otomatik duşunce kalıplarından biri de -cekli,-caklı cumlelerdir. “ Kekelersem……..……. bana gulecekler…….benimle alay edecekler…….mahcup olacağım……..rezil olacağım.” gibi cumleleri kekemeler cok kullanırlar. Halbuki yarın ne olacağını bilmemiz mumkun değildir. Şimdi şoyle duşunduğunuzu varsayalım: Bir hekime gittiniz;
-Doktor bey, ben 23 yaşındayım. Bir sene sonra evleneceğim .Evlendikten bir sene sonra oğlum olacak. Oğlum 2 yaşına gelince bronşit olacak. Sizden oğlumu şimdi tedavi etmenizi istiyorum, deseniz doktor size ne der?
-Kardeşim sen aklını mı yitirdin? 4 yıl sonra olma ihtimali olan bir olay hakkında ne yapabilirim? Daha evleneceksin, cocuğun olacak, hasta olacak, tedavi ettireceksin. Git işine ya…Olayların boyle olacağı konusunda delilin nedir? Demez mi doktor?
Kekemeler bu olumsuz otomatik duşunce kalıbını her zaman kullanırlar. Sanki gecmişte kekelemiş olmaları şimdi de kekeleyecekleri anlamına geliyormuş gibi… Eğer gelecekle ilgili –cekli, -caklı kelimeler kullanıyorsanız bunun yanlış olduğunu duşunmeniz sizi rahatlatır. Kullanmaya devam ederseniz beyninizi olumsuza programlamış olursunuz. “Kekeleyeceğim” diyen kekeme kekeler. Cunku beyninize hangi talimatı verirseniz beyin onu gercekleştirir. Gelecekle ilgili kehanette bulunma icerikli cumleler kullanmaya başladığınızda kendi kendinize “ Yine gelecekle ilgili kehanette bulunmaya başladım.” demeniz bu hatayı yapmanızı engeller. Onemli olan yapılan hatanın farkına varmaktır. Farkına varmadığınız hatayı omur boyu kullanmaya ve kendinizi kotu hissetmeye devam edersiniz.
[h=2]Kocaeli Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Gelecekle ilgili kehanette bulunma
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gelecekle ilgili kehanette bulunma