Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bakanlık ve taşra teşkilatında calışan yonetici ve personelin internet uzerinden chat’leşmesini yasaklayan genelgesinin ardından, onur kırıcı bir operasyon daha başlatma hazırlığında olduğu ortaya cıktı. Sanal alemde yapılacak olan bu operasyonun hedefinde ise, arkadaşlık ve copcatan sitelerinde uye olan oğretmenler var.
Binlerce oğretmenin copcatan sitelerine uye olduğu yonunde haber alan bakanlığın, bu konuyla ilgili bir birim kurduğu ve soz konusu siteleri uyararak, siteye uye oğretmenlerin isimlerinin ve kişisel bilgilerinin kendilerine bildirilmesini istediği de gelen haberler arasında.
Konuyla ilgili birkac internet sitesi ile goruşen Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gurkan AVCI, konuyla ilgili şoyle konuştu; “Soz konusu site yoneticileri, gizlilik ilkelerini gerekce gostererek MEB'e bu konuda bilgi vermediklerini fakat bu gelişmelerden haberdar olan bazı oğretmenlerin uyeliklerini tek tek iptal ettirdiklerini soylediler.
Oğretmenlere reva gorulen bu uygulamayı kınıyorum. Oğretmenleri sindirmek ve adeta kişisel haklarına tecavuz etmek olarak yorumladığımız bu tavrı protesto ediyorum. Oğretmenin dışarıda ki kılık kıyafetine bile mudahale eden statukocu anlayışın farklı bir versiyonudur bu uygulama. Oğretmenin internette sohbet etmesini, chat’leşmesini, arkadaş edinmesini yasaklayan anlayışı eğitimle ve eğitim yoneticiliği ile bağdaştırmak mumkun değildir. Bu bağnaz ve yasakcı zihniyet, ekonomik ve mesleki sorunlar altında adeta inim inim inleyen oğretmenlerimizi kırmış, kusturmuştur ve konsantrasyonunu bozmuştur. Oğretmenlerimiz bu durumu, kendilerine hakaret edilmesi bir yana ozel hayatlarına mudahale olarak yorumlamaktadır. Oğretmenlerimizin onurunu kıran bu uygulamaya derhal son verilmesini ve bu projeyi bakanın aklına sokan ve yuruten kişilerin gorevine son verilmesini istiyoruz.”
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmenlerden Chat Tepkisi