Haiti'ye ilk parti yardım yola cıktı
Haiti'yi vuran 7 buyukluğundeki şiddetli depremin ardından aynı gun yola cıkan Turk Kızılayı'nın ilk ekibinin afet bolgesine ulaştığı, acil yardı ANKARA (A.A) - Turk Kızılayı'ndan yapılan yazılı acıklamada, yerelden temin edilen yardım malzemelerinin ihtiyac sahiplerine dağıtıldığı belirtilerek, Turk Kızılayı'nın Turkiye'den bolgeye gonderdiği ilk parti insani yardım malzemesinin 2 askeri kargo ucağıyla yola cıktığı kaydedildi.
Haiti'deki insani yardım ekibine ek olarak 3 uzmandan oluşan ikinci bir ekibin de bolgeye gonderildiği ifade edilen acıklamada, su, sut, bebek maması, biskuvi, cikolata gibi yerelden temin edilen gıdaların Kızılay uzmanlarınca afetzedelere ulaştırıldığı belirtildi.
Acıklamada, Turk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 adet kargo ucağıyla acil mudahale aşamasında kullanılmak uzere toplam 200 adet cadır, 2 bin adet battaniye, 145 adet mutfak seti ve bin adet ceset torbasının, bolgeye gonderildiği belirtildi.
-TURK KURTARMA EKİBİ 2 KİŞİYİ SAĞ CIKARDI-
Turk kurtarma ekibi GEA, Haiti'yi sarsan 7 buyukluğundeki depremin 4. gununde enkaz altından 2 kişiyi sağ olarak kurtardı.
GEA tarafından yapılan acıklamada, yerel halkın talebi uzerine, canlı bulunamayacağı duşunulerek kurtarma ekiplerinin terk ettiği 5 katlı Carribean alışveriş merkezinde GEA ekibinin calışmaya başladığı ve 36 saatin sonunda Lammy adlı bir erkek ile Jasme adlı bir kadının kurtarıldığı belirtildi.
m calışmalarına başladığı bildirildiCalışmaların 4. gununde canlı kazazede bulma umudu yitirilen enkazdan iki kişinin kurtarılması, calışmaları yakından takip eden Haiti halkına ve arama kurtarma ekiplerine buyuk moral kaynağı oldu.
9 kişilik GEA kurtarma ekibi 13 Ocak'ta meydana gelen depremin duyulmasının ardından hazırlıklarını yaparak, 14 Ocak'ta, Dominik Cumhuriyeti'ne gitmiş, oradan Haiti'nin başkenti Port Au Prince'e gecmişti.
GEA ekibi calışmalarına aralıksız devam ediyor
Haiti`ye Turkiyeden yardım
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Haiti`ye Turkiyeden yardım