Alcak koltuk krizinin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, bir televizyon kanalına konuştu. Ayalon, "Her şey bir şakayla başladı.Olay medyaya yansımamalıydı" dedi ve ozur diledi.
Alcak koltuk krizinin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Strasbourg'da NTV muhabiri Kayhan Karaca'nın sorularını yanıtladı.
Ayalon, "Her iki tarafın birbirine haysiyet ve saygıyla, belirli bir nezaket icinde davranmalarının gerektiğini soyledi ve "Tek taraflı belagat olmaması gerekiyor" dedi.
"Biz de Filistin sorununu cozmek isitiyoruz ama butun umudu tek tarafa bağlamak doğru değil" diyen Ayalon, bugun İsrail'de yayımlanan ve Başbakan Erdoğan'ın Yahudi karşıtlığını kışkırttığı iddialarını dile getiren rapor hakkında da şunları kaydetti:
"Ben de bu raporu şahsen gormedim ve gazetelerden oğrendim. Eğer gercekten boyle bir rapor varsa, bunun basına yansımaması gerekiyordu. Bence İsrail ve Turkiye'nin konuşması, birlikte calışması gerekiyor. Bu sadece bizim acımızdan değil, Ortadoğu'daki tum ulkeler icin faydalı olacaktır."
HERŞEY ŞAKAYLA BAŞLADI
Ayalon alcak koltuk krizi nedeniyle kendi ulkesinde aldığı eleştirileri ise şoyle yorumladı:
"Bundan gurur duyuyorum aslında. Cok canlı bir demokrasi var İsrail'de. Herkes fikrini soyleyebiliyor. Ben de ifade ettim, onlar da fikirlerini ifade etti.
İsrail hukumetinde bir Turkiye sorunu kesinlikle yok. Ben asla bir Turk duşmanı değilim. Hatta daha once ABD, Kanada ve Arjantin gibi ulkelerde Turkiye lehine calışmaktan mutluluk duydum.
Ankara ve İstanbul'a defalarca geldim. Aslında herşey şakayla başladı. Bu olay medyaya yansımamalıydı.
Bu bilincli bir şekilde başlamadı. Hicbir şekilde boyle soylenmemesi gerekiyordu. Ozur dilerim, artık bunu arkamızda bırakmamız gerekiyor. İsrail'deki Turk Buyukelci son derece ihtiyac duyulan, onemli bir kişidir."

ntvsmnbc