Merhabalar, ben Kaan. Sizlere uzerinde uzun suredir duşunduğum ama en azından kendimi avutabileceğim bir cozum bulamadığım sorundan bahsedeceğim. Ben bilgisayar, video oyunları ve internet ile cok erken yaşta tanıştım. Halihazırda aktif olarak da oynamaya, kullanmaya devam ediyorum. LÂkin son birkac yıldır neden oyunlar bana itici gelmeye başladı. Bunun sebebi ise uretilmekte olan, populer tum oyunların şiddet icerikli olması. Şiddet bir yere kadar kabul edilebilir, amma ve lakin şiddeti oyunu kazanmak icin şart koşmakta tum oyunlar. Dunya'da yeterince şiddet, kan ve daha bircok olumsuz durum var. Eğlenmek ve yorgunluğumuzu atmak icin oynadığımız oyunlar ya gercekten haberlerde soylendiği gibi bilincaltımızda şiddetin anlamını değiştiriyorsa? Kafamda donen daha bircok bunun gibi soru var. Uretilen bircok oyun dunya da statu sahibi olan milletlerin kulturune ait oğeler icerirken Turk kulturune ait hicbir oge yok. En basiti son zamanlarda cok populer olan Valorant isimli oyun. Oyunda bulunan karakterlerin her biri belirli ulkelerden geliyor senaryoda. LÂkin hicbir Turk veya ozunde Turk olmasa bile Turkiye ile bağı olan bir karakter dahi yok. Duşuncelerinizi bekliyorum...