TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'da yaşayan 1909 doğumlu Şerif Sucular, 100'ncu yaşını pasta kesip, gobek atarak kutladı.
Nufus cuzdanındaki kayıtlara gore 01.07.1909 tarihinde dunyaya gelen Şerif Sucular, tam bir asırı geri de bıraktı. Tekirdağ spor kulubunun kurucularından olan Şerif Sucular, icin dostları ve yakınları surpriz bir doğum gunu partisi duzenledi. Zafer mahallesindeki Akceşme Spor kulubunde duzenlenen doğum gunu partisinde oldukca mutlu olduğu gorulen Şerif Sucular sağlıklı yaşaman sırrının spor yapmak olduğunu soyledi. Hayatı boyunca sigara icmediğini ve alkol almadığını ifade eden Sucular, "Ben hayatım boyunca icki icmedim, sigara icmedim. Surekli spor yaptım, benim mesleğim kunduracılıktı. Bir hafta onceye kadar bağım vardı surekli bağımda calışırdım" dedi.
Ataturk ile 1930 yılında Edirne'de karşılaştığını anlatan Şerif Sucular, Edirne manevrası sırasında Ataturk'un kendilerini izlediğini soyledi. Koyu bir Galatasaraylı olan Tekirdağ'ın super dedesi Sucular, Turkiye-Almanya Avrupa Şampiyonası macını heyecanla izlediğini soyledi. Mac sırasında kacan gollere cok uzulduğunu ifade eden Sucular, izlerken tansiyonunun yukseldiğini anlattı. 1987 yılında eşini kaybettiğini anlatan Şerif Sucular bir daha evlenmek istemediğini soyledi. Sucular, "1987'de eşimi
kaybettim. O zaman evlenmedim daha genctim de, şimdi gitti artık. Zaten cocuklarımda istemez" diye konuştu.
Uc cocuğu ve dort torunu olan 99 yaşındaki Şerif Sucular icin Akceşme Spor kulubunde doğum gunu partisi duzenlendi. Kulup yoneticileri tarafından sazlı sozlu hazırlanan partide Tekirdağ'ın super dedesi Şerif Sucular doğum gunu pastasını ufledikten sonra 100'ncu yaşını gobek atarak kutladı. Şerif Sucular'ın 60 yaşındaki kızı İmren Eker ise babasının cok calışkan bir insan olduğunu ifade ederek, "Babam hayatını sağlıklı yaşamasına borcludur. Peynir, yoğurt yer ve surekli sebzeli yemekler yer. Bağı var orda calışmayı sever ve hiperaktiftir hic yerinde duramaz. Keşke bizlerde onu kadar uzun ve sağlıklı yaşayabilsek" dedi. Daha sonra sazlı sozlu eğlencede gobek atan Şerif Sucular, 100'ncu yaşını sevenleri ve dostları ile birlikte kutladı.
mynet.com
100'uncu yaş gununu gobek atarak kutladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 100'uncu yaş gununu gobek atarak kutladı