Eşiyle onun ailesinden 5 kişiyi katleden sanığın duruşması başladı. HÂkim, tabanca, tufek ve fişeklerle ormana gittiğini soyleyen sanığa “Bu kadar silahla savaşa mı gidiyordun” diye sordu.
ZONGULDAK’ın Caycuma İlcesi’ne bağlı Cayır Koyu’nde, 20 Ağustos 2009’da, kayınpederi, kayınvalidesi ve 2 baldızını ormanda pusu kurarak, eşi ve kayınbiraderini de evde oldurduğu iddiasıyla yargılanan Şafak Koksal (23) dun ilk kez hÂkim karşısına cıktı. Koroğlu ailesinin sağ kalan tek ferdi Ali Koroğlu (26) da duruşmada hazır bulundu. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri ağırlaştırılmış 6 kez muebbet hapsi istenen Koksal, savunmasında eşi Ayşe Koksal’ın (23) baba evine donup boşanma davası actığını soyledi. Koksal, olay gunu babasının otomatik av tufeğini, icinde domuz kurşunu bulunan fişekliği ve icinde 3 kurşun bulunan tabancasını alarak ormanlık alana
gittiğini soyledi.
Mantar toplamaya gittim
Bunun uzerine hÂkim, “Bu kadar silahı ne yapacaksın, savaşa mı gidiyorsun?” dedi. Avlanmak ve mantar toplamak icin ormana gittiğini ileri suren Koksal, şoyle devam etti: “Ormanda kayınpederim ve aile fertleriyle karşılaştım. Otomobil virajı donerken kayınpederim beni gordu. O sırada iki el tabanca sesi duydum. Tufeğimle arabaya doğru ateş ettim. Arabanın başına gittiğimde 4’unun de olduğunu gordum. Ağabeyime telefon ettim, beni almaya geldi. Son kez cocuğumu gorup teslim olacağımı soyledim. Kayınpederimin evine gittim. Cocuğumu gostermediler. Eşime ve kayınbiraderime ateş edip yere duşurdum.”
6 kez muebbet hapsi isteniyor
Biri ağırlaştırılmış 6 kez muebbet hapis istemiyle yargılanan Şafak Koksal, kayınpederi Huseyin Koroğlu, kayınvalidesi Havva Koroğlu ve eşi Ayşe’yle birlikte duğun gecesinde bu pozu vermişti. Mahkeme, Şafak Koksal’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit icin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.
''Savaşa mı gidiyordun''
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ''Savaşa mı gidiyordun''