Kimlik yaşı 125 ama kemik yaşı 130'u gosteriyor. Uc padişah goren Nuri Amca, torunun torunlarını bile gormuş!

Antalya'da yaşayan Nuri Oztunc, 60 hukumet, 3 padişah ve 11 cumhurbaşkanı gordu. 125 yaşındaki Şırnaklı Oztunc, tek istediğinin Turklerin ve Kurtlerin kardeşce yaşamaları olduğunu soyledi.
Nufus kayıtlarına gore, Şırnak'ın Beytuşşebap ilcesinde 1 Temmuz 1885'te dunyaya gelen Nuri Oztunc, 125 yaşında. Oğlu Kazım Oztunc ise, kemik yaşının 130 olduğunu soyluyor.
SAĞLIĞI HALA YERİNDE
Antalya'da oğlunun yanında yaşayan ve ciddi sağlık sorunu olmayan 125 yaşındaki Nuri Oztunc, memleketi Şırnak'a donmek icin surekli dua ediyor. 1 Temmuz 1885 yılında Beytuşşebap'ta doğan Oztunc, bircok tarihi olaya şahitlik etmiş.
UC PADİŞAH GORDU
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdulhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin'i gorduğunu soyleyen Oztunc, o yıllarda herkesin kardeşce yaşadığını ifade etti.
Turkiye'de yaşanan teror olaylarından dolayı cok uzgun olduğunu belirten Oztunc, "Barış olsun artık. Hepimiz Musluman'ız. Artık kavga olmasın. Zamanında ağabey, kardeş gibi yaşıyorduk. O zamanlar duşmanlık yoktu. Turkiye'de artık Turk- Kurt kavgası olmasın, tek isteğim bu. En buyuk duam bu. Muslumanlar kavga etmesin, gunahtır. Antalya o zamanlar İtalyanların elindeydi, biz birlikte kazandık burayı." şeklinde konuştu.
TORUNUN TORUNUNU GORDU
Yaşadığı donemde padişahları gorduğunu anlatan Nuri Oztunc, Mustafa Kemal Ataturk'u ise gormediğini soyledi. Eski gunleri ozlediğini ifade eden Oztunc, memleketi Şırnak'a donmek istediğini belirtti. Sekiz cocuğu, 120 torunu ve 20 torununun torunu olduğunu soyleyen Oztunc, bunlardan sadece birkac tanesinin adını bildiğini kaydetti.
Nuri Oztunc'un oğlu Kazım Oztunc da, babasının surekli yaşanan catışmalardan dolayı uzgun olduğunu ifade etti. Babasının, eskiden yaşadıklarını anlattığını belirten Kazım Oztunc, "Babam bize surekli eskiden kardeşce yaşadıklarını anlatıyor. Bize hep, 'Kardeşlik olsun. Musluman Musluman'a vurmasın. Turk- Kurt kardeştir, bu kavga dursun. Eskiden herkes birlik beraberlik icerisindeydi. Ben 125 yaşındayım, Turkiye son zamanlarda hep kaos yaşıyor. Ben buna uzuluyorum. Bu kan dursun birlik beraberlik olsun.' diyor. Bize padişahları anlatıyor. O zaman gorduklerini anlatıyor." dedi.