(((( kim haklı yada kim haksız die tartışmak gerekse de haberi okuduğum zaman yaptığım yorumlar şu şekilde oldu:dayak dunyanın hic bir yerinde sorunlara cozum olamamıştır ve ne yazıkki oğretmen eğer bi terbiyesizlk gorduyse! (bilemiyoruz soruşturma bitmeden kmsye hukum veremeyiz)neden bunu konuşarak yada olede olmadysa displin kuruyla halletmye calışmadı?hic bi terbiyeszlğn sonucu oğrencinin kulağnın sağır edleck şeklde dayk atılması değildir. bole haberle yuzunden bu topraklar uzernde şerefli namuslu oğretmenlermzn adı kirleniyor...ne acı.....))))

Oğretmen dayağı oğrenciyi sağır etti
Konya'da bir okulda oğrencisi Hasan Colak, "notumu neden kırdınız' sorusuna sinirlenen oğretmeninden dayak yedi
16 Nisan 2010 / 00:29

Reklam

Olay, Konya merkez Selcuklu ilcesi Selcuklu Endustri Meslek ve Teknik Lisesi'nde onceki gun meydana geldi. Matematik oğretmeni V. K. 10-B sınıfında yaptığı yazılıdan bir saat sonra sınav sonuclarını acıkladı.

İddiaya gore, Karaca "notumu neden kırdınız. Nerde hata yaptım oğrenebilir miyim' diye soran oğrencisi Hasan Colak'ı arkadaşlarının gozu onunde dovdu. Karaca, kendisini şikÂyet etmek icin okul idaresine giden Colak'ı koridorda dovmeye başladı V. K., kacan oğrenciyi bahcede yakalayıp yeniden tekme tokat dovdu. Oğretmeninden dayak yiyen Hasan Colak, olayın okulun bahcesindeki guvenlik kameralarına da yansıdığını iddia etti.

Olayı oğrenen aile okula gelerek okul idaresi ile goruştu. Okul idaresi yetkilileri ise "oğretmen sinirlenmiş boyle bir olay yaşanmış, şuan kendisi okulda değil" diyerek oğrenci velisini gonderdi.

Colak'ın ailesi, Cumhuriyet Polis merkezine giderek oğretmen V. K. hakkında şikÂyette bulundu. Polis nezaretinde adli rapor icin Konya Numune Hastanesi'ne goturulen oğrenciye, hastane doktorları tarafından muayene edilerek, "şahsın yaralanmasının basit tıbbi mudahale ile giderilemez nitelikte olduğu, kulak zarının yırtıldığı ve yuzde 45 işitme kaybının olduğunu" belirten adli rapor verildi. Hasan Colak'ın annesi Ayşe Colak, "Olayın ardından okul idaresi ile goruşmeye gittik.

Yetkililer bize oğretmenimiz sinirlenmiş, boyle bir sıkıntı yaşanmış. Cok uzgunuz, aramızda para toplayarak tedavi masraflarını karşılayalım, bu konu aramızda kalsın, basına haber vermeyin dedi. Ozru kabahatinden buyuk olan bu insanların yaptıkları eğitimci zihniyetine hic yakışmıyor. Ben cocuğumu dayak yesin diye okula gondermiyorum. Hukuksal anlamda gerekli tum mucadeleyi yapacağım. Cocuğumun ilk mudahalesini yapan uzman doktorlar, sol kulak zarının yırtılarak zarar gorduğunu, bir yıla yakın bir tedavi sonucu duyma şansının olabileceğini belirttiler" dedi.

Ote yandan Konya İl Milli Eğitim Mudurluğu yetkilileri tarafından konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını bildirdi.