1. Soru: PES 21 oynamam icin PES 20'ye sahip olmam gerekiyor mu?
Cevap: Hayır, gerekmiyor. PES 21 tamamen ayrı bir oyun, PES 20'ye ek bir guncelleme gelmeyecek ya da PES 21 kadro guncellemesi DLC'si diye bir şey yok.
Buyurun kanıt: Pre-purchase eFootball PES 2021 on Steam
Oyun Steam mağazasına tam surum oyun olarak cıkış yaptı ve 65 TL fiyata satılıyor. Bu kadar ucuz satılmasının sebebi ise, PES bu sezonu boş gecip 2022'de yeni oyun motorunu kullanacak olması.
2. Soru: PES 20 sahibiyim, PES 21'i oyunuma guncelleme olarak alacak mıyım?
Cevap: Hayır, almayacaksınız. Bahsettiğim gibi PES 21 tamamen ayrı bir oyun, yani guncelleme değil. Oyunun adı her ne kadar ''Season Update'' de olsa, bu bir guncelleme değil, ayrı, tam surum bir oyun. Evet, oyun birebir aynı olacak ama aynı oyunun kadroları guncellenmiş hali olacak.
Evet, şimdi bu bilgileri nereden alıyorum? İşte Konami'nin resmi sitesinden:

FAQ | eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

Bazı kaynaklarda PES 20'nin guncellenmiş hali olacağı yazıyor, insanlar da bunu PES 20'ye guncelleme olarak gelecek diye algılıyor.
Ayrıca belirtmek isterim ki, PES 2020 oyununa Steam'de sahibim, oyun icinde haber olarak PES 20'nin son guncellemesini aldığını ve de artık guncelleme almayacağı haberini de gormuştum gecenlerde.
Buyurun, daha acıklayıcı olması adına Klasizm kanalının da videosunu bırakıyorum: