Gebelik sırasında artan hormonların etkisiyle tuylenmede artış olabilir. Yuzde, karın cevresinde, memede daha cok olmak uzere tuylerde artış gorulur. Gebe kadının bu tuylerinden hızla kurtulmak istemesi son derece doğaldır. Unutmamak gerekir ki tuylenme artışı gebelik sonrası gerileyecektir.

Buna rağmen istenmeyen tuylerin giderilmesi icin kullanılan bir cok yontem bebeğinize zarar vermez. Ağda Gebelik sırasında bikini bolgesine ağda yaptırmanın bebeğinize herhangi bir zararı yoktur. Kullanılan jel ya da kremler emilmez ve bebeğinizi etkilemez. Yalnız gebelik sırasında cilt hassasiyeti arttığından işlem gebelik oncesine gore daha ağrılı olabilir, ufak tefek kanamalarla karşılaşabilirsiniz. İşlem oncesi ve sonrasında rahatlatıcı etkisi de olan antibakteriyel solusyonlar kullanırsanız hem enfeksiyondan korunmuş olursunuz hem de işlemin oluşturabileceği ağrı, kızarıklık, yanma şikayetlerini azaltabilirsiniz. Ağda yapılan yerin temiz olması da onemlidir.

Elektroliz: Uzun yıllardır uygulanan ve kıl kokune duşuk miktarda elektrik akımı verilmek suretiyle kıl kokunun tahrip edilmesi ve kılın kalıcı olarak ortadan kaldırılması esasına dayanır. Ciltte kıl kokleri icine batırılan ince iğneler yardımıyla elektrik akımı iletilir bu akımın bebek uzerin olumsuz etkisi kanıtlanmamıştır. Ancak kesinlikle guvenli olduğu konusunda da yapılmış calışmalar yoktur. Bir cok hekim elektroliz ile epilasyonu onermemekle birlikte yapıldığı takdirde meme başı ve karın cevresine ozellikle son aylarda uygulanmaması maması onerilir. Karın cevresinde son donemde daha ağrılı olabileceğinden anne adayına rahatsızlık verebileceği gibi, meme başı cevresinde ciltte gelişebilecek hassasiyetler sonrasında emzirme gucluğu yaratabilir. İki ceşit elektroliz yontemi vardır. Galvanik ve termoliz. Termoliz diatermi, rayo-dalga, kısa dalga veya yuksek frekansla uygulanabilir.

Termoliz akımı vucuda vermediğinden anneye yada bebeğe zararlı etkisi gosterilmemiştir. Galvanik elektroliz sırasında cilde elektrik akımı gonderilip geri gelmesi sağlanır. Bebeğin bir sıvı kesesinde olduğunu ve sıvının da iletken olduğunu hatırlarsak bu yontemi cok onermeyiz. . Tum elektroliz işlemlerinde hijyen kurallarına dikkat edilmeli enfeksiyon gelişmesi engellenmelidir. Lazer epilasyon Laser ışık etkisiyle calışır , acık renkli tuylerde uygulanmaz. Oluşturulan elektromanyetik ışıma tuylerdeki koyu pigmentleri hedefler ve bu sayede kıl kokunde ulaşıp termal ve /veya mekanik hasar oluşturarak kalıcı etki bırakır. Oluşan ışık etkisi, x ışını gibi doku icinde ilerlemez ve yuzeyel kalır. Bu sebeple bebeğe zarar vermesi beklenemez. Yine de 1. trimestr sonrasında uygulanmasında endişeleri gidermek acısından yarar vardır. Tuy dokucu kremler-depilatorler Baryum sulfat ve kalsiyum tioglikolat icerikli tuy dokuculerin guvenli oldukları konusunda yeterli kanıt yoktur. Bu nedenle ciltten emilip kan yoluyla bebeğe ulaşabilme endişesi bu yontemin gebelik sırasında uygulanmasını şupheli kılmaktadır. Traş geleneksel ve en ucuz yotemdir. Ozellikle bikini bolgesini goremeyen kadınlar icin uygulaması zor olmakla birlikte bebeğe yonelik hicbir zararı yoktur. İşlem sırasında eşinizden yardım isteyerek bu zor kısmı eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Nemlendirici kremler kullanmanız işlemi daha rahat katlanılır hale getirebilir.
[h=2]İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]