Olumun kol gezdiği Tuzla tersanelerinde 98 kişi ihmaller zinciri sonucu oldu ve onlarca cocuk yetim kaldı. 20 gunluk Deniz Dilek Kaşıkeman'ın babası Deniz Kaşıkeman ise daha 23 yaşındayken kayıtlara 96'ncı olum olarak gecti. Deniz Kaşıkeman, Alev ile 2007 Haziran'ında hayatını birleştirdi. 4 ay sonra tersanede montaj yardımcısı olarak calışmaya başladı. Eşi de hamileydi. Bir yandan cocuğunun dunyaya gelmesini bekliyor, bir yandan da tersanede calışıyordu. Aylık 650 YTL ucret icin calışıyordu. Kız cocuğu sahibi olacağını oğrenince de ismini "Dileğimiz yerine geldi" diyerek Dilek koydu. 44 gun once Tuzla Selah Tersanesi'nde 3 tonluk bir sacın uzerine duşmesi sonucu Kaşıkeman hayatını kaybetti. Minik Deniz ise babasının son nefesini verdiği Dr. Lutfi Kırdar Kartal Devlet Hastanesi'nde olumunden 24 gun sonra dunyaya geldi. Bugun 20 gunluk olan minik bebek hem yetim hem yardıma muhtac bir şekilde hayata adım attı. İsmini olmeden once 'Dilek' koyan babasının isminin de verildiği bebeğe emekli dede ve babaannesi sahip cıktı.
YETMİYOR
Ancak emekli dedenin maaşı minik Deniz'in bez masrafına bile yetmiyor. Genc yaşta bebeği ile zorlu bir hayat mucadelesine başlayan acılı anne Alev Kaşıkeman ise kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Acılı aile eşinin iş kazası sonucu olumu nedeniyle bağlanacak aylığı bekliyor. Ancak bağlanması 1 yılı buluyor.
sabah.com