Erdoğan, “Herhalde yargının (iddianameyi) tamamlamasına yonelik bir adımı. Sayın Savcı’nın, 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla atılmış olan bir adım” dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dunku şok operasyonlarla yeniden hareketlenen Ergenekon soruşturmasında iddianamenin tamamlanmasını beklediklerini belirterek, “Temennimiz odur ki, soruşturmalar neticesinde karanlıklar da aydınlığa cıkmış olur” dedi. Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bolumunde AKP milletvekillerine “Hem bu var hem kapatma davası var. Surec nazik, tahriklere kapılmayın. Sabrımız taşıyor ama sizler sabırlı olun. Bu davayla bizi ilişkilendirenler olabilir. Boyle bir şey kesinlikle yok” diye seslendi.
Erdoğan, dun gune soruşturmayla ilgili olarak İcişleri Bakanı Beşir Atalay’dan bilgi alarak başladı. Subayevleri semtindeki konutunda Atalay’la goruşen ve daha sonra TBMM’ye gecen Erdoğan, gazetecilerin soruları uzerine şunları soyledi:
‘Soruşturma surecinin icinde’
“Devam etmekte olan bir surecin, aslında bu da icinde olan bir uygulama sanıyorum, soruşturma surecinin icinde... Tabii bizler de iddianamenin bir an once hazırlanmasını bekliyoruz. Herhalde yargının (iddianameyi) tamamlamasına yonelik bir adımı diye duşunuyorum. Sayın Savcı’nın, 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla atılmış olan bir adım. Emniyet teşkilatımız da 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararı, bu sabah (dun) uygulamaya koymuş, şu anda netice budur. Tabii bizim bir an once bunun bir neticeye kavuşturulması beklentimiz de vardır. Temennimiz odur ki; bu soruşturmalar neticesinde, karanlıklar da aydınlığa cıkmış olur.”
‘Operasyondan haberim yoktu’
Erdoğan, “Operasyondan haberiniz var mıydı?” sorusuna da “Hayır yoktu” yanıtını verdi.
Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bolumunde de 20 gozaltı olduğunu, 4 kişinin de arandığını acıkladı.
Surecin nazik olduğunu belirtip milletvekillerini uyaran Erdoğan, “Hem bu var hem kapatma davası var. Muhalefetin tahriklerine kapılmayın. Muhalefet partileri seviyesiz konuşmalar yapıyor. Ama bu surecte arkadaşlar uzatılan her mikrofona konuşmayın. Sakin olun. Aksi takdirde partimize zarar verirsiniz. Sabrımız taşıyor ama sizler sabırlı olun. Hassas bir donem yaşıyoruz” dedi.
Savcıların işi
Erdoğan, gelişmeleri anlatırken, “Bu davayla bizi ilişkilendirenler olabilir. Bunları bizim yaptırdığımızı duşunenler yanılıyor. Boyle bir şey kesinlikle yok, olamaz. Bu iş savcıların işidir” dedi.
Bir an once davanın acılmasını beklediklerini kaydeden Erdoğan, “Boylece tum Turkiye gibi biz de Ergenekon gelişmelerini izleme fırsatı buluruz” diye konuştu.
3 bin işci alınacak

Başbakan Erdoğan, Turkiye Taşkomuru Kurumu (TTK) Kozlu Muessese Mudurluğu’ne bağlı ‘Uzun Mehmet 1’ kuyusundan maden ocağına indi. Madenci elbisesi ve baretle deniz seviyesinden eksi 564 metre yukseklikteki maden ocağında incelemelerde bulunan Erdoğan, maden işcilerine TTK’ya ‘1500 artı 1500’ olmak uzere 3 bin işcinin alınacağı mujdesini verdi.
AKP’lilerden ‘Yargıya saygı’ cağrısı
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de kac kişinin gozaltında olduğunu bilmediğini belirtti. Şahin, konuyla ilgili olarak yargı mensuplarının herhangi bir talimat almayacağını ifade etti. Şahin, şoyle konuştu:
“Bu bir soruşturmadır, soruşturmanın da gizliliği esastır. Adalet Bakanı olarak bu konuya herhangi bir acıklama yapmam, değerlendirmede bulunmam soz konusu olamaz. Acıklama yapacaksa ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı yapar, cunku yargı bağımsızdır.”
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Yargının bağımsızlığına saygılı olunmalı. Yargıya mudahil olmamak lazım” dedi. Fırat, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın gozaltılarla ilgili haberi yokmuş” diyen gazeteciye, “Talimat vardır. Polis kendi başına yapmaz” karşılığını verdi.
Başbakan Yardımcısı Cemil Cicek, “Kapatma davasıyla bu soruşturmanın ic ice olduğu yorumları yapılıyor. Ben bir şey soylemek istemiyorum” dedi.
MİLLİYET