Gectiğimiz Eylul ayında Polonya parlamentosundan gecen yasa, 15 yaşın altındaki cocuklara ya da yakın akrabalarına tecavuz eden erkeklerin kimyasal ilacla hadım edilmesini zorunlu kılıyor.
Yasanın yururluğe girmesiyle Polonya, Avrupa'da pedofiliye karşı en sert yasayı cıkaran ulke olmuş oldu. Hadım etme uygulaması bircok Avrupa ulkesinde "gonulluluk" şartıyla uygulanıyor.
Polonya Başbakanı Donald Tusk, soz konusu sert onlemleri gectiğimiz sene icinde kamuoyunda iyi tanınan kişileri de kapsayan cok sayıda pedofili vakasının gorulmesinin ardından onermişti.
Yasaya gore, mahkumlara, mahkemenin psikoterapik tedavinin sonuc vermeyeceğine karar vermesi halinde, zorunlu olarak ilac verilecek. Bu sayede cinsel durtuleri azaltılacak mahkumlar ancak bu şartla tahliye edilecek.
Polonya'da yururluğe giren bu yasanın Avrupa'daki diğer hukumetlerin de bu konudaki tutumunu etkileyebileceği belirtiliyor.
TURKİYE'DE DE TARTIŞILDI
Turkiyede de Siirtteki tecavuz olaylarının ardından, AK Partili kadın milletvekilleri, pedofilleri kimyasal yollarla hadım etmeyi teklif etmişti.
Ak Partinin iki kadın milletvekili Aşkın Asan ile Alev Dedegil tarafından hazırlanan raporda, pedofili hastalarının kimyasal yollardan hadım edilmesi, malvarlığının yuzde 20sine el konulması gibi yaptırımlar onerildi.
Asan ve Dedegil, "Cocuklara Yonelik Cinsel Suclar İle Etkin Mucadele" isimli raporu, TBMM Kayıp Cocukları Araştırma Komisyonuna sunmuştu.
Polonya'da hadım cezası yururluğe girdi...
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Polonya'da hadım cezası yururluğe girdi...