Chris 'Brawler' Allcock tarafından yazılan ikinci resmi Sea of Thieves romanı Ateşin Kalbi'ne ilk bakış.
Ozellikle de her yeni maceraya sizi cağırmaya başladığından beri Larinna'yı gozden kacırmak zordur. Bazı oyuncular bunu fark etmemiş olabilir ancak Sintine Sıcanı liderinin Hırsızlar Denizi'ne kargaşalı gelişi ilk kez 2018'de yayınlanan Athena'nın Serveti romanında (şimdi keyifli bir sesli kitap olarak mevcut) kayda gecirildi.
Bu hikÂye, tarihin yollarını ayırdığı iki tayfanın maceralarını anlatıyordu. Bugun genellikle Korsan Lordu adıyla bilinen Ramsey'in gozunden Hırsızlar Denizi'nin ilk gunlerine ışık tutarak Lanetli Sandıklar ve efsanevi Altın Kıyıları gibi keşfederek tecrube ettiğiniz ganimetlerin ve yerlerin hem bağlamını hem de bilgilerini veriyordu.
O zamandan beri Madam Olivia ve Sor Arthur Pendragon'un beğenileri, kendi genişletilmiş evren hikÂyelerinde (cizgi romanlar ve masa ustu RYO'lar dÂhil) dikkatleri uzerine cekti ancak eksiksiz, ikinci bir roman daima populer bir talep olmuştu. HikÂye tutkunu hayranlar artık Titan Books tarafından yayınlanan ve wiki editorlerinin kafasını karıştırmayı sevdiğimizden dolayı bir Efsane Oyku ile aynı adı verdiğimiz yeni Ateşin Kalbi romanını dort gozle bekleyebilirler.
Yazar kalemimi bir kez daha elime alıp ikinci bir romanın hikÂyesini duşunme fırsatına eriştiğimde oyuncuların denize acılıp bizzat tecrube edemeyecekleri olayları keşfetmek ve gecmiş gunlerin gizemine yeniden odaklanmak makul gorundu. Altın Stokcusu'nun kokenlerini zaten ayrıntılı bir şekilde ele almıştım ve bu sefer kotu adamı kimin oynaması gerektiği oldukca acıktı…
Evet, adından da anlaşılacağı uzere Ateşin Kalbi, Kaptan Flameheart'ın yukselişini ve duşuşunu ayrıntılarıyla anlatıyor. Korsanların (Pendragon'dan da biraz yardım alarak) farkında olmadan onu hayata dondurmesinden neredeyse 10 yıl once yaşadığı mağlubiyete ve fiziksel bir formdan yoksun bırakılışına neden olan olayların perdesini aralıyor. HikÂye, Flameheart'ın iskelet ihtişamıyla amiral gemisi Alevli Hancer'de ortalığı kasıp kavurduğu zamanları tasvir ediyor.
Ayrıca Athena'nın Serveti'ndeki iki tayfalı yapıyı korumaya oldukca hevesliydim cunku bu, yeni bakış acıları keşfedip farklı korsanların aynı şeyi farklı şekillerde nasıl algıladığını gostermeme olanak sağladı. Elbette bu romanda, oyuncularla dolu canlı bir oyun dunyam ve ilham alabileceğim kendi deneyimlerim de yer alıyordu, bu yuzden zor soruya cevap aramak istedim: Neden bazı korsanlar barışcıl keşifle ve macerayla eğlenirken diğerlerine savaşın heyecanı daha cazip gelir?
Ateşin Kalbi'ni, Hırsızlar Denizi ve sakinleri hakkında hayranların beklediği turden olaylarla doldurmak icin elimden gelenin en iyisini yaptım ancak oyuna aşina olmayan okurların kafasını karıştırmamaya da ozen gosterdim. Roman, hayranlarımızın zor sorularını cevaplama fırsatı sundu (bir yandan da pek cok yeni soru belirdi) ve Kaptan Flameheart'ı yepyeni bir ışıkta gelecekteki etkinliklere hazır hÂle getirdi.
Roman hakkında daha fazla bilgi edinmek icin aşağıda bulunan bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:
Sea of Thieves - Ateşin Kalbi Romanına İlk Bakış Yazar Chris Allcock'un ikinci resmi Sea of Thieves romanı hakkında daha fazlasını oğrenin!
www.seaofthieves.com
Ateşin Kalbi romanını on satıştan elde etmek isterseniz aşağıdaki bağlantılar uzerinden satın alabilirsiniz:
Titan Books (BK) Amazon (ABD) Amazon (BK) Barnes & Noble (ABD) Target (ABD) Waterstones (BK) Books-A-Million (ABD) Alıntıdır.