Turk-Alman ortak universite benim yaşadığım istanbul'un guzelmi guzel ilcesi Beykoz'da acılacak..
Sizlerle paylaşıyorum..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, Turk-Alman Universitesinin kurulmasına cok onem verdiğini belirterek, "Turkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ne kadar ceşitli ve guclu olduğunu duşunduğumuzde, boyle bir universitenin noksanlığını hepimiz hissederiz. Onun icin bu universitenin kurulmasına bilim dunyası cok buyuk katkı verdi ve bugun bunu gercekleştiriyoruz" dedi.

Beykoz’da inşa edilecek Turk-Alman Universitesinin ilk taşının yerleştirilmesi toreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gul, 2006 yılının Eylul ayında bu universitenin kurulması icin cok kesin bir irade ortaya koyduklarını anlatarak, "Bugun bunun gercekleştiğini goruyorum, bu universitenin Turk-Alman ilişkilerine cok buyuk katkı sağlayacağına inanıyorum ve bundan buyuk mutluluk duyuyorum" ifadesini kullandı.

"Aziz dostum" diye soz ettiği Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile ilk fidesini diktikleri bu eserin cok yakın bir gelecekte Turk-Alman işbirliği ve kadim dostluğunun ulaştığı seviyeyi gostereceğini belirten Gul, Turk-Alman Universitesinin en guclu ticari ortak ve guclu muttefik Almanya ile ilişkileri taclandıracağını vurguladı.

Bu universiteyle, halklar arasındaki dostluk ve kultur bağlarına yeni bir boyut kazandırılacağını, Turk-Alman entelektuelleri ve bilim insanlarının ortak cabalarında buyuk başarılara imza atacakları mukemmeliyet merkezi kurdukları kanaatinde olduğunu dile getiren Gul şoyle konuştu:

"Turkler ve Almanlar arasındaki ekonomik işbirliğinin de geldiği seviyeyi duşunduğumuzde, bircok ortak şirketi duşunduğumuzde Almanya’daki 4 bin 300’e yakın şirketi ve faaliyet gosteren 72 bine yakın Turk firmasını duşunduğumuzde ne kadar cok iş alanı olduğunu goruyoruz."

Wulff: "Dostluğa Katkı Sağlayacak"
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Turk-Alman Universitesi’nin, Turk-Alman işbirliğinin onemli unsurlardan biri olacağını belirterek, "Turkiye’nin dinamizmine ve Turk-Alman dostluğuna da buyuk katkı sağlayacaktır" dedi.

Wulff, torende yaptığı konuşmada, iki ulkenin geleceğinin, torene katılan iki ulke eğitim bakanlarının ellerinde olduğunu kaydederek, "Milyonlarca genc insan sizin elinizden geciyor ve siz sorumlusunuz bu alandan. Benim icin de onur ve sevinc kaynağı burada bulunmak" ifadesini kullandı.

Turkiye’de Alman okulları bulunduğuna işaret eden Wulff, bir sure sonra Turk-Alman Universitesinin de olacağını dile getirdi.

Konuk Cumhurbaşkanı Wulff, gelecekteki sorunları birlikte araştırarak, ele alarak, bu alanlarda birlikte eğitim sunarak, cozumlere ulaşmak istediklerini soyledi.

"Uluslararası ve Cok Dilli Olmasıyla One Cıkacak"
Universiteden beklentilerinin cok buyuk olduğunu ifade eden Wullf, universitenin, uluslararası ve cok dilli olmasıyla one cıkacağını kaydetti.

Wulff, universitenin ilk etapta 5 fakulteden oluşacağını dile getirerek, bircok Alman partner universitesinin de bu universiteye guvenebileceğini vurguladı.

Her İki Ulkenin Universite Sistemini İyi Bilen Bir Rektor...
Turk-Alman Universitesi Kurucu Rektoru Prof. Dr. Ziya Şanal, universitenin, iki devlet arkasındaki iş birliğinin en onemli numunesini oluşturduğunu soyledi.

Universitenin, Turk ve Alman oğrencileri icin ideal bir platform olmayı hedeflediğini belirten Şanal, gerek Turkiye’deki gerek Almanya’daki sanayi ve iktisat kuruluşlarını ortak projeler geliştirmeye ve tecrubelerini universitede oluşacak bilgi birikimiyle harmanlamaya davet etti.