Daha onceki yazılarda nasıl ikon değiştirilir onu gostermiştim bu konuyla ilgisi olduğu icin once onları okuyup ne yapacağımız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Okumanızı oneririm.
NFS Underground 2 bazı ikonları isteğe gore duzenleme Bu yazıda Need for Speed Underground 2 oyununda nasıl var olan bazı ikonları duzenleyebileceğimizi anlatacağım. Not: Oyununuzun RIP versiyon ya da eksik dosyası olmadığından emin olunuz, oyun dosyalarını X86'dan yedekleyiniz bozarsanız kopyala yapıştır yapıp eski haline dondurebilirsiniz Save...
Rehber: Need for Speed Underground 2 neredeyse tum ikonları değiştirmek Once bu konuyu okuyun: NFS Underground 2 bazı ikonları isteğe gore duzenleme Daha onceden Need for Speed Underground 2'de nasıl bazı ikonları değiştirebileciğimizi anlatmıştım. Bu sefer binary programımıza neredeyse tum ikonları nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım. İkon Değiştirmeyi/duzenlemeyi...
Şimdi kullanacağımız programlara gecelim:
Yuklenecekler:
-NFS texed 1.7
Var olanlar:
-Paint (ben 3D olanını kullandım. Windows 10 kullanıyorsanız bunun sizde de olması lazım.)
NFS TexED 1.7 indirmek icin bu linke (Downloads) tıklayarak gorselde kırmızıyla işaretlediğim yere tıklayınız indirme başlayacaktır.
Şimdi ise arşivdeki "NFS-Tex Ed 1.7" adlı dosyamızı masaustune surukluyoruz.
Artık programı kullanmaya başlayabiliriz, masaustumuzdeki dosyayı acıp "NFS-TexEd.exe" adlı uygulamamızı yonetici olarak calıştırıyoruz. (yonetici olarak calıştırmazsanız kaydetme konusunda sıkıntı yaşarsınız.)
Karşımıza soyle bir ekran gelecek:
Sol ustten "File" butonuna basıp "Open" kısmına tıklıyoruz. Ben bu yazıda Skyline R34 aracımızda vinyl duzenleyeceğim.
Burada cıkan menude bu bilgisayar - C diski - program dosyaları(X86) - Need for Speed Underground 2 - CARS - SKYLINE - VINYLS. BIN secerek "VINYLS.BIN" dosyamıza cift tıklıyoruz.
Artık ekranımız şoyle gozukecek:
Ben bu yazıda "SKYLINE_UNIQUE_10_SKULL" adlı Vinyl'i duzenleyeceğim. Bu Vinyl'i ustteki "Texture" yazısına ardından "Find" butonuna tıklayıp arattırabilirsiniz. (sonunda "MASK" yazanları ellemeyeceğiz.)
Vinyl şoyle gozukuyor:
Şimdi onceki yazılardan tanıdığımız işlemler yapacağız.
-Sectiğimiz Vinyl'nin solundaki kutucuğu tik yapıyoruz.
-Yukarıdaki "Texture" yazısına tıklayıp "Export checked" butonuna tıklıyoruz.
-Karşımıza gelen ekranda "Output folder" kısmının sağındaki "Browse" butonuna tıklayıp, masaustunu secip "Tamam" butonuna tıklıyoruz.
-"Texture format" kısmından ".png" olanı seciyoruz.
-Tiklere dokunmuyoruz.
Yani şoyle gozukecek:
Artık masaustunde .png dosyamızı goreceksiniz. (masaustumuze "Yedek" adında bir klasor oluşturup. Png dosyamızı oraya kopyalayalım, daha sonradan ihtiyacımız olabilir.) Sağ tıklayıp "paint 3D ile duzenle" seceneğine tıklayın. Artık ne yapacağınız size kalmış. Ben ustlerine Technopat logosu yapıştırdım.
Not: Eklediklerinizi normal Vinyl'nin uzerinde cizin. Yoksa gozukmez.
Vinyl' mizi sol ustten "Menu" kısmına tıklayıp "Farklı Kaydet" seceneğinden masaustune kaydedin.
Şimdi tekrar texed programımızı acalım ve onceden sectiğimiz Vinyl'nin adının yazdığı yere cift tıklayalım, karşımıza şoyle bir ekran gelecek:
Buradan "Masaustu" butonuna tıklayıp duzenlediğimiz, .png dosyasına cift tıklıyoruz.
Artık vinyl' miz değişti.
Sol ustten "File" butonuna tıklayıp "Save" seceneğine tıklıyoruz, program birkac saniye yanıt vermeyebilir programı kapatmayın.
Aşağı kısımda "The changes have been saved." yazdığında vinyl' miz kaydolmuş demektir. Artık programı kapatabilirsiniz.
Oyun icinde şoyle gozukuyor:
Kolay gelsin.
Sorularınızı Discord' dan sorabilirsiniz. Astronot#6188
Omer5051 dedi:
Burada cıkan menude bu bilgisayar - C diski - program dosyaları(X86) - Need for Speed Underground 2 - cars - Skyline - vınyls. Bın secerek "vınyls. Bın" dosyamıza cift tıklıyoruz.
Genişletmek icin tıkla...
Yukarıda belirttim şu buyuk harfleri ellemeyin diye sağolsunlar yine ellemişler.
Omer5051 dedi:
"skylıne_unıquE_10_SKUll"
Genişletmek icin tıkla...
Arkadaşlar bu SKYLINE_UNIQUE_10_SKULL diye yazılacak. Değiştirmişler.